• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

Moderne kunst in een klassiek interieur

Moderne kunst in een klassiek interieur

Het klassieke interieur, een stabiele factor in de wereld van snel veranderende woontrends en een woonstijl die op veel mensen een grote aantrekkingskracht heeft. Het kan zijn dat de statige sfeer van een kasteel en landhuis je aanspreekt of de grandeur van een grachtenpand en stadsvilla. Maar ook de nostalgie van een herenboerderij, omringd door schuren en een grote tuin, kan aanlokkelijk voor je zijn en doet tijden van weleer herleven.

interieur met schilderij 'Stormy' Ocean van Buttner

Bij klassiek denken we aan zo’n ouderwetse keuken met een groot fornuis en betegelde wanden. De kamers hebben hoge ramen en dikke fluwelen gordijnen, ornamenten aan het plafond, houten lambrisering aan de wanden en een glanzende parketvloer in visgraatpatroon. In de hal leidt een weelderig versierde trap naar de bovenverdieping waar elke kamer compleet ingericht is en het bad in de badkamer op gekrulde pootjes staat.

Kenmerken klassiek woonstijl

Rijk en vol, zo is de klassieke woonstijl in het kort te omschrijven. Exclusieve materialen als marmer, goud, bijzondere houtsoorten, leer, fluweel en velours onderstrepen het gevoel van luxe. Het klassieke interieur onderscheidt zich door elegantie en een fraaie ambachtelijke afwerking. Geen strakke lijnen en sobere vormgeving, maar overal zie je versieringen terugkomen. Aan het plafond, de wanden, in de afwerking van meubels en stoffering. Een klassieke kamer is een feest om naar te kijken en zo is het ook bedoeld, want een minimalistische inslag past niet bij liefhebbers van de klassieke stijl.

Woonbeleving

Het waarderen, restaureren en onderhouden van oude panden, woonhuizen en boerderijen kan je woonbeleving enorm verrijken. Erfstukken van het verleden zijn de moeite waard om te onderhouden en kunnen aangevuld worden met hedendaags comfort en design. Het karakter van oude huizen blijft aantrekkelijk door de ruimtelijke werking van hoge kamers en ramen of het verrassende element van hoeken en nisjes.

Ook leent een klassiek huis zich goed voor oude, gerestaureerde meubelen en antieke accessoires. In een klassiek interieur kan en mag veel. Het is een speelsere woonstijl dan op het eerste gezicht lijkt, met veel decoratieve elementen en een afwisselende, volle aankleding van de leefruimte.

 

Kunst in een klassieke woonstijl

Kroonluchters in allerlei soorten en maten zijn haast niet weg te denken uit een klassiek ingerichte kamer, net als facetspiegels, uitbundige prints en planten. Het is een fantasierijke omgeving waar kunst niet mag ontbreken. Naast oude kunstwerken past ook moderne kunst in het klassieke interieur. Je kunt in je keuze van een modern schilderij aansluiten bij het rijke, diepe kleurenpalet en bij de vele vormen en versieringen die zo bepalend zijn voor deze stijl.

Het klassieke wonen kenmerkt zich ook door orde en symmetrie en dit gegeven kan een sterk uitgangspunt zijn bij de keuze van kunstwerken.

Kunst past bij de rijke, elegante uitstraling van een klassiek ingericht huis, maar meer dan dat laat kunst je fantasie opleven. Heerlijk is het wegdromen in een omgeving die de elementen van vervlogen tijden nog in zich heeft en waar je alle vrijheid voelt om nieuwe indrukken daaraan toe te voegen.

Thera van Assen © 2017