• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

Modern Romantisch Wonen

Modern Romantisch Wonen

Het zachte wit, roze en lila van magnolia, Japanse kers, sierappel, krentenbloesem en sering kleurt de schijnbaar dode takken van struiken en bomen. Het zijn deze tere bloesemtinten, die de lente haar onmiskenbare charme geven, en het karakteristieke kleurenpalet van de romantische woonstijl vormen. Bij een romantisch ingericht interieur denk je al snel aan bloemetjesstoffen en - behang, gehaakt kant en brocante meubelen. Hoewel dit geweldige ingrediënten zijn om een warm en sfeervol thuis te maken, bestaat het romantisch woongevoel uit veel meer elementen. Het is modern, soms stoer, en ademt een Bohemien levensstijl.

Schilderij Cherry Trees van Ines

De romantische woonstijl-liefhebber

Je droomt graag, zonder het zicht op de realiteit te verliezen. Je creëert een kleine binnenwereld, maar glimlacht als de grote dagelijkse werkelijkheid om je aandacht vraagt.

Je houdt van zacht en omarmend, maar gaat de uitdaging van stoer en grote gebaren met plezier aan. Je durft te leven met alles wat je tegemoetkomt, ontspannen en vriendelijk.

Fotokunst Melkhuisje van Dirk

Je geniet van brocante en sierlijke motieven en voelt je fijn bij licht hout, rotan en riet, verschillende stoffen en wol. Kleur maakt je dag vrolijk, je hebt t liefst de poederpastels en heldere lentetinten van een vers boeket bloemen overal om je heen.

De liefhebber van romantisch interieur zal zich zeker in deze omschrijving herkennen. Zij combineert wegdromen met een praktische geest, maakt grote gebaren in een knusse living en kiest voor modern wooncomfort in een lieflijk hide-away.

Schilderij Some Happy Flowers van Sacha

Romantisch en modern wonen

Een modern interieur kan met romantische toevoegingen, zoals accenten in pastel, verzacht worden. Het romantische interieur kan aan kracht winnen door de strakke, rechte vormen van de moderne woonstijl te volgen en zachte materialen aan te vullen met hoogglans, chroom en luxe houtsoorten.

Modern en romantisch vinden elkaar in een licht en helder kleurpalet. Durf je krachtige en donkere kleuren aan, dan gaan romantisch en stoer industrieel een match aan.

interieurfoto schilderij Summer Rain van Ines

Romantische invloeden in een klassiek of industrieel interieur

Romantiek en industrieel vinden elkaar in het verleden en een voorliefde voor wonen in een omgeving met geschiedenis. Een oude woonboerderij, 18e grachtenpand of een loft in een voormalig fabrieksgebouw, het ademt een sfeer van een geleefd verleden en dat is waar de liefhebber van romantisch wonen van geniet. Oude materialen, gebruikte meubelen, items met een herinnering, die gerust een groot formaat en stoer randje mogen hebben. De kracht van de romantische stijl volgt het gevoel en creëert een omarmende woonomgeving, waarin veel mensen zich thuis zullen voelen.

interieurfoto Houtkunst Grace van Aleksandra