• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

Meerwaarde van een schilderij in het interieur

Meerwaarde van een schilderij in het interieur

Een foto of poster tref je in menig interieur aan. Een echt schilderij of portret kom je daarin minder vaak tegen. Toch heeft een kunstwerk een zekere uitstraling. Het geeft tenslotte sfeer, is decoratief en vertelt een verhaal. Een echt schilderij geeft dus veel en heeft maar weinig nodig, behalve een mooie plek aan de muur.

schilderij Landed in the Jungle van Buttner

Kunstzinnig

Een schilderij dat aan de muur hangt zorgt daarentegen al voor meer sfeer en het vult de lege plek in je woning op. Naast dat kunst je interieur compleet maakt, heeft het ook een positieve invloed op je gesteldheid, zowel geestelijk als lichamelijk. Een schilderij in je interieur is erg persoonlijk en verteld vaak iets over je karakter. Een kunstwerk aan de muur is vaak een belangrijke sfeermaker. Natuurlijk moet een kunstwerk wel bij je interieur passen. De kleuren in een schilderij spelen een grote rol bij de keuze. Heb je bijvoorbeeld veel sobere kleuren in je interieur, dan kan een gekleurd schilderij een mooi contrast bieden.

schilderij Den Haag Skyline van Ines

In ieder interieur brengt een schilderij daarom iets kunstzinnigs. Of je nu kiest voor een landschap of een figuratief schilderij, het resultaat maakt een groot verschil. Wandecoratie is uniek en hoeft zelfs niet de volledige muur te bedekken.  Vaak geven kleine decoratieve details al heel wat persoonlijkheid en gezelligheid aan een ruimte.

De juiste verhouding

Door de afmetingen van een schilderij kun je letterlijk een verbinding maken tussen de verschillende meubels. Ik zie je denken; maar hoe dan? Bijvoorbeeld net zoals een vloerkleed, dat de meubels vaak met elkaar verbindt. Een schilderij kan dat dus ook, waardoor er een mooie balans in de ruimte ontstaat. De plaatst van een kunstwerk aan de muur is daarom zeer bepalend, hang het daarom zeker niet te hoog.

In deze blog vindt je een aantal van van mijn favoriete schilderijen, maar ga vooral op zoek naar een schilderij dat past in je eigen interieur.

schilderij Let The Sun Shine van Sacha

Anna van Zanten © 2018