• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

Mediterrane stijl – een vakantiegevoel in je huis!

Mediterrane stijl – een vakantiegevoel in je huis!

De middellandse zee is dé droombestemming voor vele mensen. Het inspireert mensen al jaren en we verlangen elke keer weer naar een ontspannen leven onder de mediterrane zon. Niet alleen de vriendelijke mensen en prachtige landschappen zorgen voor dit fijne gevoel. Ook de manier van leven en uiteraard dromen wij weg bij de binnenhuisarchitectuur van deze regio.

interieurfoto met schilderij 'Landed in the Jungle' van Buttner

De mediterrane woonstijl kenmerkt zich voornamelijk door de wilde patronen, grafische prints, warme kleuren en natuurlijke materialen. De kleuren en prints kun je in diverse interieur-items terug laten komen. De materialen die je vooral ziet in deze woonstijl zijn voornamelijk hout, steen en riet. Dit kun je perfect combineren met de kleuren olijfgroen, okergeel en roestrood. De kleuren en materialen in combinatie met de patronen en prints geven alle elementen in je interieur een schitterende en warme uitstraling!

interieurfoto met schilderij 'Let The Sun Shine' van Sacha

Mediterrane stijl toepassen in het interieur

Een mediterraan interieur laat zich inspireren door haar omgeving. Zoals door de prachtige blauwe zee een zachte lucht. Maar ook het terracotta van de aarde en het geel van de zon hebben zeker invloed in deze woonstijl.

interieurfoto met schilderij 'Maya' van Buttner

Kijk eens goed naar de omgeving rondom je huis en gebruik de kleuren in het interieur. Denk bijvoorbeeld aan bakstenen, veel hout en gekleurde tegels. Natuurlijke elementen zijn immers een prachtige toevoeging.

Gelukkig hoef je niet groots uit te pakken om je interieur een mediterrane boost te geven. Met wat kleine wijzigingen creëer je al een mooi effect! Vervang die Scandinavische lamp boven de eettafel eens voor een robuuste hanglamp. Schaf een karpet met warme kleuren aan en voeg een mooie rieten mand aan je interieur, meteen handig om al je tijdschriften in te bewaren.

schilderij 'Towards the Sun' van Buttner

Kunst in de mediterrane stijl

Uiteraard maak je ook deze woonstijl helemaal af met prachtige kunstwerken. Kies niet voor te moderne schilderijen in combinatie met de mediterrane interieur stijl. Uiteraard kunnen grafische prints wel, maar ga dan niet voor te strakke lijnen. Ga voor schilderijen waar vooral warme kleuren de boventoon voeren.

Anna van Zanten © 2018