• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

LangzaaMAAN

LangzaaMAAN

Natuur is emotie! De herfst is een kleurrijk jaargetijde. Bomen veranderen hun uiterlijk van groen naar geel, rood of bruin. Geheel volgens een natuurlijk ritme. Wolken tekenen zich spectaculair af in de lucht. De invloed van de maan wordt zichtbaar. De natuur verandert. Bereidt zich voor op de naderende winter. Onderschat de kracht van de maan op de aarde niet. De maan beïnvloedt alles dat met water te maken heeft. Het uit zich in eb en vloed. Beïnvloedt de sapstroom in bomen en planten. Ook ons lichaam reageert op de maan. Een weerspiegeling in gedrag en gemoedstoestand. Voelt u het al?

schilderij 'Together' van Ines

Natuurlijk ritme

Het ritme der natuur volgt de cyclus van groeien, bloeien en loslaten. Opbouwen vindt plaats in het voorjaar. Het najaar staat voor loslaten, oogsten en reflecteren. De herfst brengt koude, donkerte en leidt vaak tot minder actief zijn. Tijd om het rustiger aan te doen. Terugkijken op uw prestaties en creaties. Voorbereiden op de winterse maanden. Laat de bladeren maar vallen. Laat de sapstroom maar stoppen. De kunst is om het evenwicht te bewaren en weg te blijven van een herfstdip. Laat u niet verleiden te gaan slaapwandelen. Wandelen is goed, maar zoek zoveel mogelijk het daglicht en de frisse lucht op. Pak uw moment om te genieten! Het wachtwoord is ‘balans’.

schilderij 'White Garden' van Ines

Kleurrijk

Herfsttinten geven warmte. Subliem zijn de schakeringen van de herfstkleuren. Een combinatie van groene, gele, bruine en ronde tinten die ontstaan bij bladverliezende bomen. Teint van de jaargetijden zijn ook in de kunst te vinden. Kunstenaars hebben oog voor kleur, zowel in geval van bloei als bij bladverlies. Vincent van Gogh ten voeten uit. De kleuren kloppen bij het jaargetijde. Gesmeed tot een passend geheel. Zijn schilderijen spelen zich vaak in de buitenlucht af, zowel overdag als ’s nachts. De maan in de nachtelijke taferelen van Van Gogh straalt warmte uit. De gloed valt welhaast te voelen. Excellent gevoel voor kleur.

schilderij 'Sunflowers' van Ines

Emotie

De maan oefent een magische aantrekkingskracht op ons uit. In al haar glorie. Volle maan spreekt boekdelen. De verschijning speelt een belangrijke rol in sprookjes, vertellingen, mythes en legenden. De ronde heldere bol geeft inspiratie. Heeft iets mysterieus. Iets spiritueels. Fascinerend.

schilderij 'Down by the Sea' van Buttner

Onderschat de kracht van de maan op de mens niet. De huidige stand van de maan heeft een gunstig effect op mij gehad. Dat moet wel. Ik voel me vrolijk, creatief en energiek. Het heeft er zelfs voor gezorgd dat ik er over ben gaan schrijven. Het begint langzaam tot mij door te dringen. Langzaamaan!

Bekijk hier alle schilderijen van Ines

Bekijk hier alle schilderijen van Buttner

Walter van Steen © 2018