• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

Landelijk wonen met een twist

Landelijk wonen met een twist

De landelijke stijl is een woontrend die blijft, meegaat met de seizoenen en in al z’n eenvoud nooit verveelt. Landelijk wonen is sober en een tikje rauw, maar altijd met een comfortabele en huiselijke uitstraling. Het landelijk interieur komt warm en gemoedelijk over en wordt haast nonchalant ingericht waarbij kleuren, materialen en vormen zich naar elkaar voegen alsof ze altijd al naast elkaar hebben bestaan. Het geeft een gevoel van geborgenheid en gezelligheid, een plek waar je graag thuiskomt en samen wilt zijn met anderen. Lees veel wooninspiratie voor een landelijk woonstijl in deze blog.
 
interieurfoto schilderij 'Tropical Mist' van Buttner

 

In een woonkamer of slaapkamer met een landelijke inrichting is de constructie van de woning vaak zichtbaar, zoals houten balken en een bakstenen muur. De vormgeving van de meubels is sober en functioneel en de afwerking is vaak ruw of opgeschuurd. Stoffen en accessoires zijn van natuurlijke materialen en vergrijsde tinten maken het sfeerbeeld compleet.

Het samenspel van naturel materialen, kleuren en vormen geeft een harmonisch en stemmig totaalplaatje waar je je comfortabel en op je gemak voelt.
 
schilderijen Relationship en White Garden van Ines
 

Het landelijk interieur

Liefhebbers van de landelijke woonstijl kiezen voor puur en echt, zij geven vaak de voorkeur aan een interieur met veel landelijke woonaccessoires en decoraties. Daarnaast is er de meer moderne strakke variant op het landelijk wonen, waar het accent veel meer ligt op eenvoud in kleur en vorm.
 
‘Landelijk’ staat voor een comfortabele en verstilde sfeer; er is tijd voor jezelf en anderen. Neem afstand van de hectiek van de dag en creëer rust in je woonkamer. Een rust die weldadig aanvoelt, in een maatschappij die veel van je vraagt, en die nieuwe energie geeft.
 
schilderij 'Lakelight' van Buttner
 
 
De woon trends voor het komend jaar voorzien in die behoefte aan rust in een snelle wereld én geven ruimte om actief in het leven van elke dag te staan. Comfortabel, uitnodigend en speels zijn hierbij de drie belangrijkste kenmerken, want we ontdekken steeds meer dat ‘spelen’ belangrijk is voor het gevoel van welzijn. Het speelse element kan heel goed worden toegevoegd aan de verstilling van de landelijke stijl zonder onrustig te worden. Een landelijke woonstijl wordt vaak gezien als oubollig maar de moderne variant is dat zeer zeker niet.
 
interieurfoto fotokunst 'Laatste Halte' van Dirk Wiersma
 

Landelijk wonen met een twist is:

1) Een plek om te spelen
Een donkere vloer van natuurlijk materiaal is een prachtige ondergrond om een interessante landelijke inrichting te maken. Een donkere vloer, bijvoorbeeld van geloogd eiken, donkergrijs beton of zwart geverfd hout, heeft karakter en laat de rest van het interieur eruit springen. Gezellig rond de open haard op een comfortabele zitbank.
 
2) Een spel van lijnen
Staal en smeedwerk  passen uitstekend in de landelijke woonstijl. Door stalen kozijnen, smeedijzeren trappen, een side-tabel met gelast frame of eetkamerstoelen met ijzeren onderstel  in het interieur te plaatsen, speel je met lijnen en geometrische patronen. Het is net alsof je met een dikke zwarte stift een tekening in de ruimte maakt.
 
schilderij 'Landed in the Jungle' van Buttner
 
3) Een spel van kleuren
De kleuren van een landelijke inrichting worden
op elkaar afgestemd en in natuurlijke tinten gehouden. Extra kleur toevoegen kan de ruimte net iets sprankelende of spannender maken. Kies bijvoorbeeld voor diepe, intense kleuren als donkerblauw en hardgroen, wat prachtig combineert met het natuurlijke groen van planten en bloemen.
 
Terra, rood en roze tinten maken het rustige kleurpalet levendiger en afwisselender. Geel, goud, oranje en koper voegen warmte en glans toe aan de eenvoud van de naturel kleuren.
 
Bekijk nu hier de mooiste landelijke schilderijen in onze webwinkel.
 

Thera van Assen © 2017