• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

Landelijk interieur; kunst van het dagelijks leven

Landelijk interieur; kunst van het dagelijks leven

Het is niet zo verwonderlijk dat landelijk wonen door velen van ons wordt omarmd. Juist omdat deze woonstijl huis en zijn bewoner dicht bij elkaar brengt. Een eigen plek waar je helemaal jezelf kunt zijn, waar ruimte is voor het verleden en het nu zo comfortabel mogelijk geleefd wordt.

schilderij Spring Meadow van Aleksandra

Wonen in de schoonheid van het alledaagse

Thuiskomen in een vertrouwde omgeving en thuis genieten van de ‘gewone’ dingen, hoe heerlijk is dat. De eerste lichtstralen glinsteren door het raam. De geur van koffie en vers brood komt uit de keuken. Een paar takken van de boswandeling van gisteren liggen nog op tafel. Neerploffen in de zachte kussens van de bank met een wollen plaid. De kast vol herinneringen aan vroegere generaties. Vandaag nieuwe herinneringen verzamelen, voorwerpen die vanaf nu betekenis in je leven zullen gaan hebben. Dat boek, die vaas, het schilderij, gekocht of gekregen met een emotionele waarde. Elk item zal het persoonlijk karakter van je huis te versterken.

interieurfoto schilderij Together van Irina

De woonstijl van het 'gewone' leven

In het landelijk interieur wordt de schoonheid van het ‘gewone’ gezien en gewaardeerd. Oud mag blijven en krijgt een nieuwe functie. Nieuw mag verouderen en vergroeien met wat er al is. Oud naast nieuw, ruig naast lief. Stoer en zacht, robuust en subtiel, dat is landelijk wonen op z’n mooist. De contrasten vullen elkaar aan en halen het beste in elkaar naar boven.

Maar het middelpunt van het landelijk interieur is rust. Wit in alle nuances, grijs, beige, zachte pastels, vaak ton sur ton, het past perfect in het landelijk palet. Duurzame materialen als hout en steen, die door de tijd heen vooral mooier worden, zijn de perfecte ondergrond om een heel persoonlijk interieur op te bouwen. ‘Schatten’ uit de natuur en het verleden krijgen alle ruimte. Het zijn de onschatbare herinneringen aan gebeurtenissen, plaatsen en mensen. En een nieuw schilderij kan de perfecte aanvulling zijn om vroeger en nu samen te brengen.

schilderij Yellow van Ines

 Landelijk wonen en zijn roots

Het landelijk wonen is in veel landen een diepgewortelde woonstijl met een lange traditie.

De Scandinavische stijl kenmerkt zich door een sobere, minimalistische sfeer. Elk Scandinavisch interieur probeert het licht te vangen met wit, grijs en pasteltinten, als tegenwicht voor de lange donkere maanden.

schilderij City Calls Me Home van Buttner

De Engelse cottage-stijl  gaat de regen en kou van buiten tegen door binnen een warme leefplek te maken. Vuur en warmte worden benadrukt door een mengeling van kleuren, patronen en zachte stoffen.

De Franse  brocante-stijl brengt buiten naar binnen en is een kleurrijk geheel van frisse zomerkleuren en zachte pastels.

interieurfoto schilderij Summer Rose van Ines

De Hollandse woonstijl

Hollandse landelijk wonen tenslotte is stoer, sober met veel donkere grijstinten. Deze woonstijl heeft z’n roots in de oude Hollandse meesters, donker met een altijd verrassend licht- en schaduwspel. En aangevuld met het onmiskenbare rood-wit-blauw van boerenbont en Delfts blauw. 

Thera van Assen © 2016