• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

Kunst voor oog en oor

Kunst voor oog en oor

We willen graag dat ons huis warm en gezellig ingericht is. We spelen met de indeling van  kamers, materiaalkeuze, kleur, verlichting, meubels en accessoires om van ons huis een functioneel en comfortabel geheel te maken. Stukje bij beetje voegt ons huis zich naar wie we zijn en waar we blij van worden.
 
interieur met schilderij 'White Garden' van Ines
 
Voor de meeste mensen zijn tv en muziek eveneens belangrijke voorwaarden om zich helemaal thuis te voelen. Muziek brengt je tot rust en geeft nieuwe energie, met tv en film ben je even in een andere wereld of je doet nieuwe informatie op.
 

TV en audio-apparatuur in je interieur

Hoe belangrijk tv en audio ook voor ons zijn, het zijn tegelijkertijd vaak moeilijke elementen om sfeervol in een kamer te plaatsen. Veel interieurs zijn opgebouwd rond de tv, zodat je 's avonds lekker languit van een film of programma kunt genieten. Overdag is datzelfde zwarte beeldscherm niet zo fraai en wil je de apparatuur het liefst uit het zicht hebben.
 
Wat betreft muziek geldt dat eigenlijk ook, hoewel ware audioliefhebbers hun designapparatuur het centrale middelpunt van de kamer maken.
 

Camoufleren of eye-catcher

Er zijn eenvoudige oplossingen om tv en audio overdag wat te camoufleren. Plaats de tv tegen een (donker)gekleurde wand. Het kan al voldoende zijn om alleen het gedeelte van de wand waar de tv tegenaan geplaatst is, wat donkerder te maken. Zo valt het grote zwartglanzende oppervlak minder op; een tv die aan de muur hangt gaat nog meer in de achtergrond op dan een staande tv.
 
schilderij 'Blue Garden' van Ines bij een klant
 
Zorg wel dat er achter de tv een neutrale (led)verlichting is, want indirecte verlichting maakt tv-kijken net een stukje aangenamer.
 
De meest toegepaste oplossing om apparatuur uit zicht te houden is door tv en audio in een wandmeubel of kast te plaatsen. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om een meubel te kiezen dat het best bij jouw smaak en de functionaliteit van je woning past.
 
Een andere optie is om juist de apparatuur tot eye-catcher te maken. Er zijn tegenwoordig  tv’s die vrij in de ruimte staan zonder hinderlijke snoeren en dergelijke, wat een prachtige toevoeging kan geven aan de rest van het interieur.
 
Er zijn inmiddels tv’s en audio-apparatuur in de meest uiteenlopende kleuren te koop. Kies bijvoorbeeld in een wit interieur ook voor een tv met een witte omlijsting. Gekleurde apparatuur kan fantastisch staan bij een vintage of bohemien inrichting en audio in een donkere kleur of houten uitvoering past goed in het klassieke interieur. Maak je interieur compleet door een kunstwerk te kiezen dat bij de kleur en het materiaal van de apparatuur past.
 

Apparatuur en kunst combineren

Kunst zal de persoonlijkheid van je inrichting onderstrepen, maar kan ook worden ingezet om apparatuur op een natuurlijke manier te integreren. Hang de tv, samen met enkele schilderijen en prints, aan de muur en je creëert een sfeervolle wand waarin de tv geen storend element is.
 
schilderij 'Sunday Afternoon' van Ines bij een klant
 
Plaats een schilderij en enkele persoonlijke items bij de audio, wat de eenheid van de ruimte versterkt en niet rommeliger maakt. Voeg kunst, muziek en beeld bij elkaar om je thuis te voelen, te genieten en ontspannen.
 

Thera van Assen © 2017