• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

Kunst op de werkvloer

Kunst op de werkvloer

In mijn vorige blog, De kunst van het wachten, heb ik aandacht besteed aan kunst in wachtkamers. Hierin hebben we kunnen lezen dat kunstwerken invloed hebben op je emotie. Maar, wist je dat kunst ook heel veel invloed heeft op de werkvloer? Absoluut een must op het kantoor! Tevens is kunst een uniek communicatiemiddel. Een mooi interieur, inclusief kunst, vormt immers de basis van het bedrijfsimago.

kantoorruimte met schilderij 'In Good Company 5' van Aleksandra

Kunst als inspiratie

Zoals wij als interieurarchitecten vaker zeggen; kunst inspireert en stimuleert. Uit onderzoek is gebleken dat kunst de productiviteit van werknemers verhoogt. Ruim 42% van de werknemers zegt productiever te worden van een goede kantoorinrichting. Daarnaast zorgt een mooi schilderij voor een aangename werksfeer. Maar hoe kies je eigenlijk een goed kunstwerk in combinatie met het interieur? Hier een aantal tips:

1. Heel simpel, laat de medewerkers meedenken. Luister naar elkaar en denk out of the box. Maak tenslotte zelf een definitieve keuze die het meest aansluit bij de visie en uitstraling van het bedrijf.

2. Neem vooral de tijd. Laat je inspireren en adviseren door de experts van Kunstvoorjou.nl. Wellicht kun je een goede zet maken door de schilderijen te combineren met verschillende kunstvormen in je bedrijf.

kantoor met schilderij 'Regatta' van Ines

3. Zeker niet onbelangrijk; bepaal de stijl. Kies voor passende kleuren, die het image van je bedrijf ondersteunen. Is het interieur modern en minimalistisch ingericht? Kijk dan eens in de collectie van de abstracte schilderijen. Kies niet voor te felle kleuren en vermijdt ook spierwit en wees subtiel met het gebruik van donkere kleuren.

4. In overleg met Kunstvoorjou.nl kunnen de kunstenaars een serie schilderijen maken rondom een bepaald thema binnen je bedrijf.

kantoor met schilderij 'Carnival' van Ines 

Schilderij virtueel in je kantoor

Vind je het nog steeds lastig om een passend schilderij bij de inrichting van je bedrijf te vinden? Gebruik dan de optie om het schilderij in je eigen kantoor te plaatsen in 3 eenvoudige stappen. Klik, bij het schilderij dat je aanspreekt, op de button ‘voorbeeld in mijn interieur’ en volg de stappen. Super handig!

kantoor met schilderij 'In Good Company 6' van Aleksandra

Schilderij advies

Behoefte aan advies bij de keuze van een selectie schilderij voor in je bedrijf? De experts van Kunstvoorjou.nl geven je gratis advies bij het samenstellen van een uitgebalanceerd collectie schilderijen.

Extra tip: geef eens een schilderij cadeau als relatiegeschenk!

Lees hier meer over kunst in je bedrijf

Anna van Zanten © 2018