• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

Kunst kopen

Kunst kopen

Je gaat voor het eerst zelfstandig wonen en een schilderij, bijvoorbeeld uit je ouderlijk huis, verhuist met je mee. De wanden van je eerste eigen woning zijn nog leeg en je besluit tot de aanschaf van een kunstwerk aan de muur. Je huis is verbouwd of opnieuw geschilderd en je hebt behoefte aan andere kunst om je heen. Kinderen gaan het huis uit en ineens komt er in verschillende kamers ruimte vrij. Dan kan het een goed moment zijn om kunst te kopen. Neem de tijd om een kunstwerk dat echt bij jou past uit te zoeken, het zal voor jaren een trouwe metgezel in je leven zijn.

interieurfoto met drieluik schilderij 'Story Teller' van Ines

Kijken naar kunst

Er is enorm veel keuze in kunststijlen en kunstvormen. De beste manier om te ontdekken wat er bij jou past is kijken, veel kijken. Musea en galeries zijn geweldige inspiratiebronnen, hoewel je hier hoogstwaarschijnlijk niet je uiteindelijke kunstwerk zult aanschaffen. Door regelmatig een museum of galerie te bezoeken ga je vanzelf herkennen of je voorkeur uitgaat naar schilderijen, fotografie, beeldende kunst of een combinatie van deze. Je voelt of je meer wordt aangetrokken door abstracte of figuratieve kunst, modern of juist meer traditioneel.

Ook online zijn er talloze mogelijkheden om kunst in alle rust te bekijken en vergelijken. Het grote voordeel van online kunst is, dat je in relatief korte tijd veel werken kunt zien tot er een kunstwerk uitspringt dat je niet meer loslaat. Twijfel je nog steeds welke stijl bij je past, doe dan de online schilderijen test en ontdek het zelf.

interieurfoto met schilderij 'Landed in the Jungle' van Buttner

Kiezen van kunst

Er zijn een paar eenvoudige richtlijnen die het kiezen van het juiste kunstwerk voor jouw interieur makkelijker maken.

a)     Welke minimale en maximale afmetingen passen in jouw interieur. Te grote kunstwerken kunnen, letterlijk en figuurlijk, teveel van de ruimte in beslag nemen. Te kleine schilderijen verdwijnen in de ruimte. Maar heb je je favoriete kunstwerk gevonden en voldoet het niet aan de afmetingen, schroom dan niet om je inrichting aan te passen. Het zal je interieur alleen maar mooier en persoonlijker maken, want niet alles hoeft volgens de regels te zijn

b)     Zoek wel naar balans, anders wordt de ruimte onrustig en dit zal het kunstwerk niet ten goede komen. Balans kun je creëren door verbinding in kleur, vorm of materialen te brengen.

c)     Schuw het contrast niet. Dit lijkt tegenstrijdig, maar in een evenwichtig ingerichte ruimte kan een speels element juist een aanvulling zijn. Dit kan door een uitspringende kleur of kleurvlak op een muur, een bijzonder tapijt, maar ook kunst kan dit verrassingseffect geven.

Twijfel je of het schilderij van je keuze zal passen in je interieur? Maak dan gebruik van de tool om het schilderij in een foto van je interieur te plaatsen. Lees hier hoe dat in zijn werk gaat.

interieurfoto met schilderij 'Summer Roses' van Ines

Ophangen van kunst

Een schilderij hoeft niet altijd aan de muur te hangen, het kan ook op de grond worden staan of, samen met andere voorwerpen, op een plank worden geplaatst.

Wanneer je een schilderij ophangt, is het een stelregel dat het op ooghoogte hangt. Een schilderij waar je vanaf de bank naar kijkt, hangt lager dan een schilderij waar je langs loopt.

Kies altijd voor een centrale en royale plek in de kamer voor het kunstwerk, geef het de ruimte en jouw kunst zal je leven verruimen.

Lees hier meer over het ophangen van schilderijen!

Thera van Assen © 2018