• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

Kunst komt BINNEN (2)

Kunst komt BINNEN (2)

Ik zet twee passen naar achteren. Zo kan ik het geheel goed overzien. Vanaf dit gezichtspunt krijg ik varieteit aan impressie. Het verhaal uit het schilderij krijgt zowaar een andere wending. Afstand nemen verruimt mijn blik. Het geeft meer perspectief. Gevoel van meer creatieve vrijheid. Hoe langer ik het schilderij op mij in laat werken, hoe meer verhalen te ontdekken zijn. Verhalen vertellen door gebruik te maken van beelden. Van een minutieus tafereel tot een complete voorstelling. Verhalen vertellen door gebruik te maken van vorm, kleur, ritme, techniek en compositie. Een herinnering in verf. Een feilloos geschilderde droom. Ik zet een pas opzij en één naar voren. De verbeelding kent meerdere invalshoeken. Laat de schilderkunst binnenkomen. Kom binnen!

schilderij 'Twilight Bay' van Buttner

Nieuwsgierig

Kunstenaars bezitten de gave om de toeschouwer nieuwsgierig te maken. Neem in uw gedachten. Uw meest geliefde strand. Ongelooflijk helder water. Vriendelijk ogende granieten kliffen. Het geheel samengebracht in Twilight Bay. Ik zet drie passen opzij en één naar voren. Ik verscherp mijn blik. Onderzoek het inspirerende schilderij nog eens goed. Kijk door het venster naar buiten. Het bordeauxrode vouwgordijn houdt de spiegeling van het water uit de vijver in de achtertuin tegen. Even zag ik een kabouter, waar ook een boomstronk kan staan. Het is verbeelding. Het is interpretatie. Het is een hersenschim. Hoe kijkt u ernaar?

schilderij Aqua Di Follia 7 van Aleksandra

Gevoel

Ik zet een pas achterwaarts en kijk opzij. Mijn oog valt op 'Aqua Di Follia 7'. Een mengelmoes van vormen met een Scandinavisch tintje. De okergele kleur doet mij denken aan strand. Het groen associeer ik sterk met helder water. Een geknepen blik. Tussen de wimpers door. Even lijkt het alsof mijn brein witte bonen ziet, hetgeen mij meer doet denken aan een Grieks maaltijd. Daar ben ik dol op! Genoeg te ontdekken. Het abstracte geheel geeft mij een warm en vrolijk gevoel.

schilderij 'Sundown' van Sacha

Genieten

Het ultieme genieten is zonder twijfel de Sundown. Stel u eens voor. U bent in goed gezelschap. Een verlaten strand waar de warmte nog goed voelbaar is. Een prachtig kleurenspel aan de horizon. Ik zet drie stappen voorwaarts en ga op mijn tenen staan. Op zoek naar de geheimen van de vulkaan. Die onverwacht tot uitbarsting kan komen. Is het slechts rook? Is de lava op komst? Tijd om afstand te nemen. Ik zet vier passen naar achteren en twee opzij. Een weergaloos natuurverschijnsel volgt. Met een gerust gevoel staar ik naar een ondergaande zon.

schilderij 'Riff Wave' van Buttner

Ontdekken

De volgende ochtend laat een mistige indruk achter. ‘Riff Wave’ doet zijn werk. Het lage wolkendek doet warm aan. Alsof ik ontwaak liggend onder een donsveren dekbed. Ik sta op en zet enkele passen vooruit. De mist verandert in een heuse stad met een mystiek tintje. Een witte stad. Vanaf de bosrand kijk ik uit over het water. Aan de andere kant van de rivier rijzen torenhoge gebouwen, afgewisseld met natuurschoon. Met drie stappen naar links kijk ik er anders tegenaan. Ik sta op een rotsformatie en heb een prachtig uitzicht over een natuurgebied. Oppassen nu! Ik sta op de rand van de afgrond. Welbedacht zet ik een paar passen naar achteren. Pak mijn overzicht terug. Heb weer het complete plaatje voor ogen. Hoe langer ik kijk, hoe meer ik ontdek. Wat schiet u te binnen?

Bekijk hier alle schilderijen van Aleksandra

Bekijk hier alle schilderijen van Buttner

Bekijk hier alle schilderijen van Sacha

Lees ook de blog Kunst komt Binnen deel 1

Walter van Steen © 2020