• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

Kunst komt BINNEN (1)

Kunst komt BINNEN (1)

Ik knipper nog een keer met mijn ogen. Stel mijn focus scherp. Ontdek dat het schilderij verschillende lagen kent. Ontdek dat het schilderij meerdere inzichten heeft. Ontdek dat het schilderij meerdere indrukken geeft. Een schilderij vertelt een verhaal vanuit verschillend perspectief. Het is de vorm. Het is de kleur. Het is de techniek. Het is de grootte. Het is de compositie. Het is het ritme. Of een combinatie. Wat ons brein al niet met onze kunstbeleving doet. Het lijken soms losse onderdelen door elkaar. Een verwarrend perspectief. Ik kan u verklappen, er zit écht een idee achter. Stel u open om kunst vanuit meerdere hoeken te aanschouwen. Laat de schilderkunst binnenkomen.

schilderij 'Caprice' van kunstenares Aleksandra

Nieuwsgierig

Kunstenaars willen boeien met hun werk. Een vorm van vermaak. Groots vermaak! Ze gebruiken vaak bijzondere symboliek achter simpele vormen als cirkels, vlakken en lijnen. Groot en klein. Door dik en dun. Ik ga er op uit. Welke andere vormen kunt u ontdekken in het schilderij ‘Caprice’? Een kat, een vaas of een tropische vogel? Een rivier, een reikende hand of een blad aan een boom? Het beeld heeft zoveel invalshoeken. Het is een beeld om uren naar te turen. Het is puur genieten! Abstracte schilderijen lenen zich er uitermate goed voor om meerdere verbeeldingen te ontdekken. U kunt een andere interpretatie hebben. Een andere verbeelding ervaren. Het schilderij ‘Yellow’ doet mij in een eerste oogopslag denken aan de tijd. Het beeld straalt aan alle kanten. Volop beweging. Maakt me nieuwsgierig. Ik zie een wijzer seconde voor seconde tikken over een fragment van een grote stationsklok. Intrigerend hoe abstracte kunst individueel kan worden vertaald. Hoe kijkt u er naar?

schilderij 'Yellow' van Ines

Ontdekken

Het schilderij ‘Melted Gold’ doet mij op ontdekkingstocht gaan. Met een knipoog naar de tijden van zelf foto’s ontwikkelen. De horizontale zwarte strepen doen mij denken aan een negatief. Een negatief waarmee foto’s ontwikkeld worden. Op het negatief een afbeelding van een in nevel gehulde berg. De werkelijke vorm van de berg is niet zichtbaar en laat aan de verbeelding over. De goudse aardetint geeft een serene klassieke sfeer. Het maakt mijn plaatje compleet!

schilderij 'Melted Gold' van Buttner

Genieten

Ondanks de eenvoudige vormen en kleuren heeft het schilderij ‘Dark Skies 2’ mij meerdere dimensies gegeven. Het beeld kwam op mij allereerst over als een ‘skyline’. Vanaf de kade zie ik bij zonsondergang hoge gebouwen aan het einde van het water.

schilderij 'Dark Skies 2' van Aleksandra

Na wat langer het beeld op mij in te laten werken, zat ik ineens aan de bar van het bruine café aan de haven. Het licht gedoofd. Om bij weg te dromen. Vooral om van te genieten. Met zwart-wit beeld vooraan in mijn gedachten, ben ik in het aardedonker naar huis gelopen. Ik passeer een boom en een silhouet in de schijnwerpers. Samen een dikke tien. Hoe langer ik kijk, hoe meer ik ontdek. Vele abstracte vormen in het voorbijgaan. Waar het om gaat? Wat schiet u te binnen?

Bekijk hier alle schilderijen van Ines

Bekijk hier alle schilderijen van Buttner

Bekijk hier alle schilderijen van Aleksandra

Lees ook de volgende blog van Walter van Steen: Kunst komt Binnen deel 2

Walter van Steen © 2020