• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

Kunst kiezen of...

Kunst kiezen of...

Kunst die met je meereist

Soms heb je een kunstwerk dat voor jou een speciale betekenis heeft. Een kunstwerk dat al jaren in de familie is, dat je gekregen hebt toen je ging trouwen of bij een andere bijzondere gebeurtenis. Dat is dan meestal een kunstwerk dat met je meereist. Van je eerste huis, waar het misschien nog net iets te groot was, naar je volgende plek, waar het al veel beter tot zijn recht kwam. In het geval dat je al een kunstwerk hebt, ga je in je huis op zoek naar de meest geschikte plek. Je kijkt naar de afmetingen, de kleuren en de stijl.

interieurfoto schilderij 'Forest Impression' van Aleksandra met lijst

Past het beter boven de bank of geef je het een mooie plek in de hal? In elk geval is het meestal het kunstwerk dat in dit geval bepaalt hoe de rest van deze ruimte eruit komt te zien. Wat heeft het nog nodig? Is het wellicht een schilderij dat mooier uitkomt op een gekleurde wand of moet de wand juist wit zijn? Is het zo groot dat het op een lege wand moet hangen, of is het zo klein dat je het beter op een klein tussenmuurtje kunt hangen? Mag er nog een kast naast staan of leidt dat te veel af?

interieurfoto vierluik schilderij 'Holi' van Ines

Je neemt het kunstwerk eigenlijk mee in je totale interieur plan.

 Kunst kiezen bij je interieur

Het kan natuurlijk ook zijn dat je interieur af is en dat je nog op zoek bent naar een mooi kunstwerk. Je wilt nog net even die ene persoonlijke noot toevoegen aan je interieur. Want kunst is persoonlijk. Wat jij mooi vindt, hoef ik niet mooi te vinden en andersom. Misschien kies je een schilderij omdat je het verhaal erachter zo mooi vindt. Misschien vind je de kleuren prachtig of juist de manier van schilderen. Soms weet je niet waarom je een kunstwerk mooi vindt, maar raakt het je gewoon.

interieurfoto negenluik schilderij 'Many People' van Ines

Wanneer de basis van je interieur af is, is het belangrijk dat je eerst bepaalt op welke plek je het kunstwerk wilt toevoegen. Ga je het hangen, op de grond of op een plank zetten? Dan kun je namelijk het formaat gaan bepalen en de hoeveelheid. Misschien wil je een horizontaal element toevoegen, en kan dat ook door een serie (vierkante) kunstwerken naast elkaar te hangen. Hier lees je Tips over hoe je het formaat bepaald.

Als het formaat klopt is het alleen nog van belang dat je iets kiest dat bij jou of jullie past. Daar kun je geen fout mee maken. Hou je van veel kleur, dan zal je daar automatisch uitkomen. Maar past een rustig stuk beter bij je, dan valt je oog daar vast op bij de zoektocht.

interieurfoto schilderij 'Landed in the Jungle' van Buttner

Zelf word ik ook weleens gevraagd erbij te helpen. Dan help ik mee om het formaat te bepalen. Vervolgens stuur ik de klant zelf op pad om te gaan onderzoeken wat ze mooi vinden. Vaak komen ze dan met een aantal kunstwerken die ze mooi vinden, waar ik dan aangeef welke ik het mooiste in het interieur vind passen. Uiteindelijk blijft het de persoonlijke keuze van de klant…. 

Inge Lohman © 2016