• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

Kunst in je (vakantie-) woning

Kunst in je (vakantie-) woning

Veel mensen gaan bij het uitkiezen van een kunstwerk voor in hun woning vaak voor de veilige weg. Ze zijn bang dat ze er anders te snel op uitgekeken zijn en durven daarom geen uitgesproken schilderij op te hangen. Of ze vinden het belangrijk wat de mening van anderen is en kopen dan het “altijd-goed” kunstwerk.

interieurfoto schilderij 'Nordsee VI' van Buttner

Schilderij als statement

Op zich natuurlijk niets mis mee, want je kunt het niet fout doen. Maar wel jammer als je bedenkt dat nou net dat ene wat meer uitgesproken schilderij misschien de boel wel enorm had opgehaald of dat je met een maat groter net wat meer statement had kunnen maken. Ook kun je met een kunstwerk een stukje van je persoonlijkheid prijsgeven en dat kan niet als je een keuze maakt op basis van wat anderen er wellicht van zouden vinden.

Mensen met een vakantiewoning daarentegen durven vaak wel te kiezen voor een wat gedurfder schilderij in dat huis. Misschien omdat er gedacht wordt dat de kans dat je er op uitgekeken raakt als je wat minder vaak in die woning bent kleiner is?

interieurfoto tweeluik schilderij 'Lake Light' van Buttner

Kunst in vakantiewoning

Je zou verwachten dat juist in woningen bijvoorbeeld aan de kust het thema strandleven en zee vaak gekozen wordt, maar niets is minder waar. Er wordt daar vaak gekozen voor de wat meer expressievere schilderijen. We halen de zee en het strandleven naar onze dagelijkse omgeving, wellicht om het vakantiegevoel in huis te halen. Of omdat de kleuren die er vaak voor gebruikt worden wat ingetogener en makkelijker te combineren zijn. In een andere blog zal ik schrijven over de stijl die mensen vanuit hun vakantie en reizen mee naar huis willen nemen.

interieurfoto schilderij 'Maya' van Buttner

Ik denk dat het goed is om bij de keuze voor een schilderij vooral je gevoel te volgen en als je twijfelt tussen een aantal schilderijen, vraag jezelf dan niet af wat een ander er van vindt, maar durf te kiezen. Durf te kiezen voor een schilderij dat echt bij jullie past, dan pas is het altijd goed.

interieurfoto schilderij 'Five Trees' van Ines

Inge Lohman © 2016