• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

Kunst in je interieur

Kunst in je interieur

Bij het inrichten van een kamer, hal of keuken gaan we meestal uit van de ruimte zelf en richten deze dan stap voor stap in met vloer-, raam- en wandbekleding, meubelen en accessoires. Maar het kan ook andersom en dat zal een spannend en persoonlijk interieur opleveren.

vierluik schilderij Holi van Ines

Kunst als basis van je interieur

Je favoriete kunstwerk is een perfect uitgangspunt voor het creëren van een prettige woonomgeving. Wat heeft je geraakt toen je het kunstwerk kocht of kreeg? Was het de sfeer, zacht en verstild of krachtig en dynamisch? Viel je voor het onderwerp, landelijk, een stadsgezicht of persoon? Riep het een herinnering op aan andere tijden of werd het een nieuwe herinnering voor later? Liet het vormenspel of kleurgebruik je niet los? Er zal iets zijn geweest waardoor het schilderij of sculptuur je aandacht kreeg en vasthield. En juist dat kun je als beginpunt nemen voor de inrichting van een of meerdere kamers van je huis.

schilderij In Good Company 4 van Aleksandra

Inspiratie

Kunst is een grote inspiratiebron en kan een prominente plek in je huis innemen. Jouw kunst, jouw persoonlijke smaak, mag gezien worden! Wel is het belangrijk om met het formaat van het kunstwerk rekening te houden, waarbij eigenlijk maar één regel geldt: met grote gebaren maak je een statement; met kleine gebaren verras je. Je favo-kunstwerk kan de inspiratie zijn voor de stijl die je in je het interieur toepast. Laat je inspireren door de sfeer, vormen en kleuren en herhaal dit in de styling van de kamer.

Je kunt het kunstwerk zelf in het middelpunt plaatsen en daar de inrichting omheen creëren, maar soms is dat niet eens nodig en zet het kunstwerk je aan tot creatieve oplossingen voor de ruimte.

schilderij Forest Impression van Aleksandra 

Kunst plaatsen

Kunst aan de muur maakt elk interieur persoonlijker, krachtiger en creatiever. Er zijn verschillende mogelijkheden om kunst tot z’n recht te laten komen. Aan de wand is de meest voor de hand liggende keuze en door de wand in een kleur te schilderen zal het schilderij er nog sterker uitspringen. Je hoeft niet eens een kleur uit het schilderij zelf te nemen voor de wand, juist een kleur die er niet in voorkomt legt nog meer nadruk op het schilderij. Je kunt ook een kleur kiezen die in het schilderij zelf weinig wordt gebruikt, wat een heel verrassend effect geeft.

schilderij White Garden van Ines

Meerdere schilderijen bij elkaar vormen een ‘gallery wall’. Je zorgt voor een extra statement door schilderijen te combineren met andere voorwerpen, zelfs een mooie stoel of een lamp kan deel uitmaken van je eigen persoonlijke gallery.

9-luik schilderij Happiness Circles van Ines

Voor een nonchalante presentatie van je kunst kun je schilderijen en prints gewoon op de grond zetten, eventueel gecombineerd met een beeld, plant of een bijzonder accessoire. Durf te spelen met je kunstwerken en plaats ze voor, achter of naast elkaar. Kunst past in elk interieur en laat je kijken, genieten, nadenken. Het zet je in beweging of brengt je tot rust en geeft een ruimte de persoonlijkheid waarin jij je thuis voelt.

Thera van Assen © 2017