• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

Kunst in een vintage interieur

Kunst in een vintage interieur

Bij vintage hergebruiken we oude spullen vanaf  de jaren 20 tot ongeveer de jaren 80 uit de twintigste eeuw. Dat is anders bij retro. Deze termen worden nog weleens door elkaar gebruikt. Bij retro worden nieuwe spullen gemaakt voorzien van een oude look. Retro is dus nieuw, terwijl vintage echt oud is. Ik vind het wel mooi om deze twee met elkaar te combineren. Ook de industriële trend past goed bij een vintage interieur en is goed te combineren. Het gaat daarbij ook wel een beetje om de juiste dosering. Combineer bijvoorbeeld een moderne nieuwe strakke tafel met vintage stoelen, of een oud vintage fauteuiltje met een mooie strakke design leeslamp.

Fotokunst 'Wenteltrap' van Dirk Wiersma

Hoe maak je een vintage interieur?

Terug naar vintage. Kenmerkend voor een vintage interieur is de combinatie van oud en nieuw. Oude meubelen of voorwerpen worden opgeknapt en krijgen een nieuwe eigenaar en soms ook een nieuwe functie. Zo zie je dat bijvoorbeeld een bok uit een gymzaal wordt toegepast in een interieur en een nieuwe functie krijgt als zitmeubel of als sidetable. De kleuren die we veel zien in een vintage interieur zijn wit, zwart en bruin, aangevuld met een accentkleur. Nu met de nieuwe trend zie je dat okergeel, pastel roze of ijsblauw gebruikt wordt als accentkleur.

schilderij 'Summer Dream' van Ines

De kleuren die bij de materialen zelf horen mogen we ook niet vergeten natuurlijk. Betonkleur, naturel leder, stoere groene kamerplanten, metaal en hout. Allemaal materialen die hun eigen kleur en karakter aan een interieur geven. En deze komen in een vintage interieur perfect tot hun recht.

Welk schilderij past in een vintage interieur?

Als eerste denk ik dat je kunst kiest omdat het je iets doet,  emoties oproept, je op scherp zet of een andere reden die bij je past. Maar als je me vraagt wat er esthetisch mooi past in een vintage interieur dan kom ik toch al gauw op schilderijen van filmsterren uit de oude jaren in kleur of in zwart wit. Misschien zelfs ook wel schilderijen met natuur in de hoofdrol. Met uitvergrootte groene bladeren, zwaaiende takken of een ruige kustlijn. Kies meerdere schilderijen bij elkaar om tot 1 groot statement te komen, of voor 1 groot schilderij. Lef past perfect in de vintage stijl!

schilderij 'Stormy Ocean' van Buttner

Inge Lohman © 2016