Landelijke interieurs zijn niet weg te denken uit onze omgeving. Ze zijn erg populair en gelukkig vind je deze interieurs in allerlei uitvoeringen. Romantisch landelijk met lieflijke accessoires en pasteltinten, stoer landelijk met grote ruige meubels en klassiek landelijk met bijvoorbeeld velours stoffen en klassieke eetkamerstoelen. Maar ook industrieel landelijk, met veel metaal en industriële verlichting is een combinatie die je veel ziet. Eigenlijk kun je de landelijke woontrend combineren met allerlei andere stijlen om je huis persoonlijk en eigen te maken.

Mountain Architect - Buttner

Kunststijlen

Wat de landelijke trend wel altijd bevat zijn natuurlijke materialen, een wat nonchalantere bank en uiteraard planten in huis. Binnen en buiten gaat een verbinding aan met elkaar.

Treenistan - Aleksandra

Omdat deze woontrend zo gemakkelijk combineert kun je ook een keuze maken uit verschillende kunststijlen voor je landelijke interieur. Wat ik persoonlijk wel zou doen is binnen één kunststijl kiezen als je voor meerdere schilderijen gaat in één ruimte.

Kunst en sfeer

Kijk vooral welk effect je wilt bereiken met de kunst. Wil je de landelijke sfeer benadrukken, kies dan voor een schilderij uit het thema landschap. Bijvoorbeeld 'A tree of Hope' of 'Treenistan' van Aleksandra. De landelijke beelden zullen zeker voor een bepaalde rust zorgen in je interieur.

 Sunrise - Buttner

Wil je toch liever een spannender geheel, kies dan voor een contrast en combineer gerust een modern schilderij in je landelijke interieur. Zo kan ik me voorstellen dat 'This Moment' van Irina voor een bijzonder spanningsveld zorgt in je industrieel landelijk interieur. Of 'Sunrise' van Buttner in je romantisch landelijke interieur.

Zwart-wit kunst

Een zwart-wit schilderij zou een erg mooie keuze zijn als je de rust wilt bewaren in je landelijke interieur, omdat het geen extra kleur toevoegt. Kies bijvoorbeeld voor 'Monochromatic' van Aleksandra en 'Binair or not 2' van Irina.

 Monochromatic - Aleksandra

Binair or Not 2 - Irina

 

Inge Lohman © 2017

Inge LohmanInge Lohman is een van onze vaste bloggers op het gebied van interieur. Zij is de drijvende kracht achter Schaal 1:1 Interieurarchitectuur uit Westerhoven. Na haar afstuderen aan De Willem de Kooning Academie in Rotterdam in 2002, deed Inge een schat aan ervaring en productkennis op bij verschillende gerenommeerde bedrijven. In 2011 is zij gestart als zelfstandig interieurarchitect.