• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

Kunst in de werkomgeving

Kunst in de werkomgeving

Afgezien van de bureaus en stoelen is een kantooromgeving in de meeste gevallen nogal kaal en is er weinig inspiratie te vinden. Kunst kan ervoor zorgen dat u zich prettiger voelt in een werkomgeving. Daarom verzamelen bedrijven al sinds de jaren ’50 kunst ter decoratie voor de witte muren. Maar, naast dat kunst decoreert brengt het nog veel meer in de werkomgeving.

kantoorruimte met schilderij 'Crazy Brushes' van Ines

Beter presteren met kunst

Als mensen zich prettig voelen in een omgeving presteren ze veel beter en wordt er minder verzuimd. Materialen, kleuren, comfort, ergonomie en de opstelling van het meubilair zijn daarbij erg belangrijk. Maar ook kunst kan helpen voor een betere prestatie. Het creëert namelijk energie tussen medewerkers onderling en bezoekers in een bedrijfspand.

kantoorruimte met negenluik schilderij 'Poem' van Ines

Kunstwerken op kantoor stimuleert de creativiteit, geest en vermindert stress bij de werknemers. Uit onderzoek blijkt zelfs dat kunstwerken het verlangen naar een 9-tot-5 cultuur blijken te trotseren. Immers is het plaatsen van een wanddecoratie in een werkomgeving een vorm van beschaving. Het straalt uit dat een organisatie inhoud heeft en graag zorg besteed aan de presentatie.

kantoorruimte met schilderij 'Riders on the Storm' van James

Welke kunst?

Maar welke kunst is geschikt? Laat allereerst vooral het personeel zelf de werkplek naar eigen smaak inrichten en aankleden met kunstwerken. Als mensen zich niet comfortabel voelen, komen er geen ideeën op. Daarnaast kunnen de schilderijen een werkplek zeker compleet maken. De kunst die worden opgehangen zorgen er voor dat een ‘saaie muur’ tot leven komt. Door te kiezen voor een schilderij met vrolijke kleuren geeft het de muur een frisse uitstraling. Opvallende kunstwerken zijn juist die je even laten ontsnappen uit de routine.

kantoorruimte met schilderij 'Den Haag Skyline' van Ines

Kennis van kunst of niet, het is uiteindelijk niet nodig om er verstand van te hebben om ervan te kunnen genieten. Kortom; kunst is een middel om de werksfeer te kunnen beïnvloeden.

Anna van Zanten © 2017