• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

Kunst in de livingroom

Kunst in de livingroom

Wist je dat je relaxte loungebank, strakke designsofa of compacte 2- en 3-zits bankstel een heel lange geschiedenis kent?!

De (lig)bank duikt op in de oudheid, waar Grieken en Romeinen liggend op een rechthoekig meubel met een hoofdeinde en armleuning hun maaltijden gebruiken. Een luxe zitelement, maar nog niet echt comfortabel, omdat zachte kussens ontbreken. Pas in de 18e en 19e eeuw worden zitbanken en sofa’s bekleed met zachte zit- en rugkussens. Er ontstaat belangstelling voor de Oosterse culturen en de bijzondere uitvoering van hun meubelstukken, met matrassen op de grond en balken tegen de muur aan. De kussens waartegen men kan leunen zijn van prachtige stoffen en kleuren gemaakt. In korte tijd wordt deze Oosterse stijl mateloos populair in Nederland en gecombineerd met de veel zwaardere, sobere meubelstukken waarop wij dan nog zitten.

Schilderij Heat van Ines

De trend is ook nooit meer verdwenen, als we kijken naar de enorme keuze van banken, sofa’s, love seats in alle mogelijke kleuren en stoffen die we vandaag de dag hebben.

Een comfortabele zithoek

Hoewel ik enkele mensen ken die bewust geen bank in hun woonkamer hebben, kiezen de meeste mensen wel voor een lekker royale zitplek in de living. Het inrichten van de zithoek, zodat die letterlijk en figuurlijk bij je past, is meer dan alleen de keuze voor een bank die goed zit. Als bank, stoel, vloerkleed en accessoires - zoals een schilderij aan de wand - goed op elkaar aansluiten, creëer je een comfortabele plek in je woonkamer waar je op elk moment van de dag graag vertoeft.

schilderij Day at the Lake 2 van Irina

Meubels en kunstwerk een geheel

Een schilderij kan een fantastische aanvulling zijn in je zithoek. Er zijn verschillende mogelijkheden om het kunstwerk goed tot z’n recht te laten komen: boven, naast of tegenover je sofa.

schilderij Spring Meadow van Aleksandra

Het is heel fijn als de zithoek eenheid uitstraalt en je de keuze van vloer, wanden en zitmeubels op elkaar afstemt door kleuren en materialen dicht bij elkaar te kiezen of juist te laten contrasteren.

Deze basiselementen vormen de perfecte achtergrond voor het ophangen van één of meerdere schilderijen.

Een vertrouwde plek om het schilderij te hangen is midden boven de sofa, de symmetrie geeft rust en de kleuren in het schilderij en van de bank laat je bij elkaar passen. Door het schilderij iets naar links of rechts te hangen geef je jezelf meer vrijheid in kleur of formaat en kun je het schilderij bijvoorbeeld laten aansluiten bij een grote plant of lamp die naast de bank staat.

Schilderij Golden Bay van Aleksandra

Schilderij op de grond

Je kunt een spannend beeld creëren door één of meer schilderijen en prenten naast de bank op de grond te plaatsen en een totaalplaatje maken met enkele mooie items.

Wil je echt in alle rust van je kunstwerk genieten, dan hang je het schilderij juist tegenover de bank of zet het tegen de overstaande wand.

Een schilderij mag aandacht trekken en aandacht krijgen, schroom daarom niet om (in overleg met de kunstenaar) de kleuren en/of formaat aan te passen aan de stijl van jouw interieur. Lees hier meer over schilderijen op maat.

Schilderij Purple Rain van Buttner

Bank Sofa in kleur

Tip voor kleur:

Kies je op kleur, dan past een schilderij met een semi-abstracte wolkenlucht mooi bij een strakke designsofa, maar misstaat ook zeker niet bij een meer klassieke bank.

Thera van Assen © 2019