• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

Kunst in de hal

Kunst in de hal

Bij het inrichten van een huis wordt de hal nog weleens vergeten, het is in vele woningen een ietwat saaie ruimte. En dat is erg jammer. Het is immers een ruimte waar jij je bezoekers als eerste ontvangt. Het eerste wat ze van je huis zien. Sfeer is daarom dus heel belangrijk.

hal met schilderij 'Leda' van Aleksandra

De gang omtoveren tot een mooie ruimte die echt onderdeel wordt van je huis? Hieronder vindt je bruikbare tips die je kunt toepassen. De eerste tip die ik je alvast graag wil meegeven; benadruk altijd de eigenschappen van een ruimte.

Ruimtelijk

Helaas beschikken we niet allemaal van een gang ter grootte van een balzaal. Vaak willen we er meer spullen in kwijt, dan er plek voor is. Zonder een verbouwing krijg je de hal niet groter. Maar enkele aanpassingen kunnen al wonderen verrichten. Geef de muren een lichtere kleur. Omdat er in een gang weinig lichtinval is zorgt een donkere kleur er juist voor dat de ruimte nog kleiner oogt. Houdt de vloer rustig, leg bij een smalle hal de vloer in de breedte. Op deze manier oogt de gang breder. Tevens kun je de wandplinten in dezelfde kleur als de vloer verven, hierdoor lijkt het vloeroppervlak groter. Daarnaast kun je ervoor kiezen om een spiegel op de lange wand te hangen, zo creëer je een ruimtelijk effect.

hal met schilderij 'In Good Company 5' van Aleksandra

Tip lange hal

Heb je bijvoorbeeld een lange hal? Breek dan de diepte van je hal door een schilderij aan het einde van de gang te plaatsen. Dit geeft een bijzonder effect. Heb je daarbij ook een hoog plafond? Dan werkt het ook goed om met verlichting te ‘spelen’. Denk hierbij aan hanglampen die op verschillende hoogtes hangen. Een grote hanglamp, zoals een kroonluchter, is geen goed plan. Dit maakt de ruimte alleen maar smaller. Bij een laag plafond is het juist verstandig om de basis rustig en licht te houden en een object juist uit te lichten.

hal met schilderij 'Her Colourful Life' van Sacha

Kunst in de gang

Je kunt een kunstwerken toepassen in je hal zonder dat daarbij de rust verloren gaat. De hal blijft een ruimte waar je regelmatig doorheen wandelt om naar de woonkamer of slaapkamer te gaan. Door te werken met veel wit(tinten) en te kiezen voor een wanddecoratie met rustige kleuren, pasteltinten of andere lichte kleuren, ontstaat er een kalm effect. Maar ook met kleur werken is ook zeker een optie. Je kunt kiezen voor een mooie kleur aan de muur gepaard met paar grote schilderijen die de gang tot een volwaardig onderdeel van het huis maken.

 hal met schilderij 'Water Flowers' van Sacha

Het aanpassen van de gang hoeft geen grote investering te zijn. Door kleine aanpassingen kan het resultaat al groot zijn. Zo maak jij van je hal een echte binnenkomer.

Anna van Zanten © 2017