• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

Kunst goed ophangen

Kunst goed ophangen

Het is ontzettend belangrijk om je zorgvuldig uitgekozen kunstwerk goed en veilig op te hangen. Je moet er immers niet aan denken dat je midden in de nacht wakker wordt door het geluid van gebroken glas en het kunstwerk op de grond aan treft. Voor het ophangen van je kunstwerk zijn vele manieren mogelijk. In deze blog geven we je een aantal tips en tricks.

Hang het kunstwerk op ooghoogte

Een belangrijke tip die we je mee willen geven is om het middelpunt van het kunstwerk op ooghoogte te hangen. Dit is een plezierige hoogte om naar het schilderij te kijken. Vaak is deze tussen de 140 en 150 cm vanaf de grond. Deze hoogte moet je natuurlijk wel even afstemmen met de rest van het huishouden want dit zal niet voor iedereen hetzelfde zijn. Je zou dan een gemiddelde hoogte kunnen nemen die voor iedereen prettig werkt. Een uitzondering geldt hier voor hele grote kunstwerken.

Schilderij Riff Wave aan STAS ophangsysteem

Geef het schilderij genoeg ruimte

Een tweede tip is om het schilderij ‘vrij’ te laten hangen met genoeg ruimte om het schilderij heen. Een schilderij dat te dicht tegen een kast of een ander schilderij wordt gehangen geeft een rommelig aanzicht. Hetzelfde geldt wanneer je een wandcollage van verschillende kunstwerken op wilt hangen. Er moet een bepaalde ruimte tussen de schilderijen zijn zodat ze nog genoeg ‘vrij’ hangen voor een aantrekkelijk aanzicht.

Hang het kunstwerk in het midden boven je meubilair

Tip nr. 3 geldt wanneer je je kunstwerk op wilt hangen boven een bank, tafel, kast of ander stuk meubilair. Meet het stuk meubilair op en bepaal het middelpunt. Zorg er vervolgens voor dat het middelpunt van je kunstwerk op dit punt uitkomt. Dit is esthetisch plezieriger om naar te kijken. Maar als dat niet mogelijk is dan kan je natuurlijk op een creatieve manier hiervan afwijken.

Schilderij Liv aan STAS ophangsysteem

Kunst ophangen zonder te boren

Een goede manier om je aangeschafte kunst goed en veilig op te hangen is met een schilderij ophangsysteem van STAS. Op deze manier hang je eenvoudig je kunst flexibel en snel aan de muur. En dit alles zónder gaten in je muur te hoeven boren. Na de montage van één van de vele railsystemen hang je een koord in de rail en schuif je een haak over het koord naar de gewenste hoogte. Het laatste wat je dan nog hoeft te doen is het ophangen van jouw nieuwe kunstwerk.

Met een schilderij ophangsysteem van STAS kun je eenvoudig bovenstaande tips toe passen zonder dat je bang hoeft te zijn voor een foutje. Je hangt het kunstwerk immers zo weer op een andere plek. Daarnaast geeft een STAS schilderij ophangsysteem je alle vrijheid om je complete wandinrichting aan te passen naar hoe jij dit wil. Kunst, foto’s, prikborden, planten, spiegels..., je kunt vrijwel alles ophangen aan een ophangsysteem!

STAS minitail

Echte kunst kopen

Met echte kunst, in tegenstelling tot de vele goedkope namaak prints in massaproductie, haal je unieke kwaliteit in huis. In webwinkel Kunstvoorjou.nl verkopen wij alleen 100% echte handgemaakte schilderijen, maar ook kunst foto's en design kunst. De handgeschilderde schilderijen worden bij bestelling gemaakt in de Europese ateliers van de kunstenaars die wij vertegenwoordigen. Je vindt bij ons kunst in allerlei stijlen en formaten. Ieder schilderij wordt bij bestelling opnieuw geschilderd, hierdoor kan een schilderij, als je dat wilt, dus echt op maat worden gemaakt. Groter, kleiner, een dikker frame, een andere kleurstelling of meerdere panelen? Er is heel veel in mogelijk!

Gastblog geschreven door STAS ophangsystemen