• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

Kunst en vintage

Kunst en vintage

De vintage trend blijkt een blijvertje. Voorheen was men vooral bezig met het zo vooruitstrevend mogelijk ontwerpen en inrichten van een interieur, vallen we nu met vol enthousiasme terug op het design van de weleer. Vintage is een woonstijl dat vaak wordt verward met de retro. Dit is echter niet hetzelfde.

schilderij Tierra del Arena 3 van Aleksandra

Meubelen met verhalen   

Een vintage interieur spreekt tot verbeelding. Vintage meubels zijn vooral spullen waar verhalen aan verbonden zijn. Het zijn vaak authentieke meubels die minimaal 30 jaar uit zijn, waar in positieve zin de gebruikers sporen nog zichtbaar zijn. In de ‘oude’ spullen wordt weer nieuw leven in geblazen. Doordat je vintage gemakkelijk kunt combineren met andere woonstijlen, creëer je een uniek en persoonlijk interieur.

In een vintage interieur wordt voornamelijk gebruik gemaakt van witte en bruine kleuren aangevuld met accentkleuren zoals pasteltinten of petrolblauw. Het zijn vaak warme en diepe kleuren. In deze woonstijl zie je voornamelijk geometrische en grafische vormen, helemaal perfect voor een accentmuur in je woning. Tevens voegt vintage gevoel en sfeer toe aan je interieur.

schilderij 'Forest Blues' van Aleksandra

Vintage met modern

Wanddecoratie is voor mij een absolute must. Het maakt je interieur sfeervol en door het af te wisselen, creëer je steeds een andere setting in huis. Door bijvoorbeeld het moderne schilderij Liquid Gold van Büttner te combineren met oudere schilderijen zie je dat de combinatie modern en vintage een stoere uitstraling geeft. Net als de combinatie van een klassiek plafond met sierlijsten en moderne accessoires, zorgt ook deze combinatie voor een spannend effect.

schilderij Liquid Gold van Buttner

Heb je een mini-muurtje en geen plek om er een groot schilderij op te hangen? Ga dan eens voor een piepklein schilderijtje, zo maak je nog steeds een statement. Doorbreek het interieur door de schilderijen te voorzien van een vintage lijst in een contrasterende kleur. Hierdoor laat je je statement nog eens extra opvallen!

Anna van Zanten © 2018