• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

Kunst en kantoorinrichting

Kunst en kantoorinrichting

Kunst is niet alleen een aanvulling op het interieur in de particuliere omgeving, maar zeker ook in de zakelijke omgeving. Daarnaast wordt het bedrijf dat kunst toepast in het interieur als deskundig ervaren door hun bezoekers en krijg je als bedrijf een betere uitstraling. In deze blog lees je over nog veel meer voordelen van het toepassen van schilderijen op kantoor.

schilderij 'In Good Company 5' van Aleksandra op kantoor

Interieuradvies kantoren

Voordat je een kantoor gaat inrichten zijn er een heleboel punten om over na te denken. Je moet om te beginnen antwoord kunnen geven op de volgende vragen: Wat wil je bereiken met het interieur? Hoe ga je werken, in afgesloten ruimtes, een kantoortuin met vast werkplekken of flexibele werkplekken? Hoeveel personen werken er? Moeten er groeimogelijkheden zijn op deze locatie? Welke functies moeten er allemaal in de kantooromgeving terugkomen? Welke sfeer wil je creëren en past dat bij je imago? Met de antwoorden op al die vragen gaat de interieurontwerper aan de slag. Er worden indelingen gemaakt, een lichtplan bedacht, kleuren en materialen en producten uitgezocht. Eventueel worden er maatwerk producten ontworpen.

schilderij 'Spring Breeze' van Ines op kantoor

Uiteindelijk komt er een goed passend plan uit, waar dan nog als finishing touch de styling aan moet worden toegevoegd. Hierbij kun je denken aan interieurbeplanting, potten en vazen, maar ook schilderijen zijn daar zeker een onderdeel van.

Schilderijen en akoestiek

Naast het feit dat schilderijen een enorm hoge decoratieve waarde hebben, zorgen ze ook voor de broodnodige akoestische waarde. Akoestiek oplossen is een optelsom van diverse onderdelen waarin schilderijen een belangrijke rol kunnen spelen. Zeker als het schilderijen op doek betreft.  Ook de grootte van het schilderij speelt hierbij natuurlijk een belangrijke rol.  Hoe groter het schilderij des te beter de akoestische waarde. Veel kleine schilderijen bij elkaar geven hetzelfde effect. De totale oppervlakte van de schilderijen zorgt voor de akoestische waarde.  Het is namelijk erg vervelend als er veel nagalm is en je elkaar niet goed kunt verstaan. Ook kun je erg veel last hebben van bellende collega’s als de akoestiek niet goed is.

schilderij 'Den Haag Skyline' van Ines in wachtruimte

Schilderijen en werksfeer

Als de medewerkers zien dat er aandacht geschonken wordt aan de ruimte waarin ze werken heeft dat zeker ook een positieve invloed op de resultaten. Ze krijgen meer werkplezier en dat zorgt dan ook weer voor minder verzuim. Kunst heeft daar een duidelijke functie. Er is een groot verschil tussen hoe je een kale, vaak witte, muur ervaart in je kantoor en hoe je je kantoor ervaart als er met aandacht en zorg een mooi schilderij is uitgekozen voor de ruimte. Dat werkt dus duidelijk sfeerverhogend!

drieluik schilderij 'Crazy Brushes' van Ines op kantoor

Kortom: schilderijen zijn op vele vlakken een goede investering binnen de kantoorinrichting.

Inge Lohman © 2016