• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

Kunst en de omgeving - deel 1

Kunst en de omgeving - deel 1

Of het nu gaat om kunst dat vrij in de ruimte staat of een wanddecoratie die wordt opgehangen. Eigenlijk weten wij het stiekem allemaal, het is erg belangrijk om een goede afstemming te vinden tussen het kunstobject, de ruimte, interieurstijl en eventueel andere (interieur)stukken. Helaas worden schilderijen niet altijd op een goede manier opgehangen, en dat is erg jammer.

Maar geen paniek, de komende 2 blogs geef ik je volop tips hoe jij een samenhang kunt vinden tussen jouw mooie schilderijen van kunstvoorjou.nl, de ruimte en de uitgevoerde interieurstijl. Want een evenwichtige samenhang van de schilderijen en de interieurvormgeving zal de kunst op de meest fraaie manier tot zijn recht laten komen.

Maat schilderij

Het is belangrijk om het schilderij op maat te kiezen binnen de omgeving. De maat of vorm moet passen bij de ruimte, interieurstukken en eventueel andere kunstobjecten die aanwezig zijn.

interieur met schilderij 'Water Flowers' van Sacha

We kunnen ervoor kiezen om een schilderij alleen of gegroepeerd op te hangen. De keuze voor een groepering of alleen hangt af van de afmeting van het schilderij(en). Gaat het om een relatief groot schilderij, in verhouding met de ruimte, dan is een solitaire plaatsing meestal de beste keuze. Bij kleinere objecten zoekt men meestal naar een samenhang met andere kunstwerken, oftewel groeperingen.

Verhoudingen

Als je één schilderij aan de wand wilt hangen, is het belangrijk dat de afmetingen in verhouding staan met de grootte van de wand. Is de vorm/afmeting van de wanddecoratie (bijna) vierkant? Plaats het bij voorkeur op een korte vierkante wand. Neem het nieuwe schilderij Delicate White van Sacha.

interieur met schilderij 'Delicate White' van Sacha

Een perfect voorbeeld van een afmeting die op een vierkante wand tot zijn recht komt. Liever de voorkeur voor een rechthoekig schilderij? Je raad het al, hang het op een langgerekte wand. Het klinkt wellicht logisch, maar op deze manier ontstaat er een goed evenwicht tussen kunst en de omgeving.

interieurfoto schilderij 'Summer Dream' van Ines

Als een schilderij relatief klein is, ten opzichte van de ruimte, dan kan het eventueel wegvallen in de ruimte. In dit geval kun je zoeken naar een evenwichtige context waarin het object gegroepeerd kan worden geplaatst. Je kunt het schilderij het beste plaatsen bij soort gelijke objecten met gelijke afmetingen. In mijn volgende blog leg ik je tot in details uit hoe je het beste schilderijen kunt groeperen. Benieuwd hoe je dit het beste kunt doen? In mijn volgende blog lees je er alles over!

Lees hier Kunst en de omgeving - deel 2

Anna van Zanten © 2018