Elk jaar kiezen de grote kleurspecialisten een ‘kleur van het jaar’, die een reflectie is van wat er speelt in de samenleving: wat houdt ons bezig en waar hebben we behoefte aan.

interieurfoto schilderij Evening View van Sacha

Brave Ground, Flexa’s kleur van het jaar 2021, is een warme natuurlijke en neutrale kleur die zorgt voor body en balans in elke kamer. Na het turbulente jaar 2020, is de keuze voor deze stevige en neutrale kleur als het ware een antwoord op de onzekerheden en grote veranderingen waar we in 2020 mee te maken kregen. We zijn ons meer en meer bewust van wat er echt toe doet en van onverwachte veranderingen die mogelijkheden bieden voor nieuwe kansen.  “Brave Ground”, Moedig en Geaard, kleurt dat positieve gevoel.

Brave Ground laat andere kleuren stralen

- Warm en neutraal Brave Ground is een veelzijdige tint die andere kleuren kan laten stralen.

- De tinten roze en rood zullen extra opvallen als ze worden gecombineerd met deze aardse natureltint.

- Blauwen, groenen en het natuurlijke Brave Ground brengen de natuur van buiten naar binnen.

- Een mooi ton-sur-ton effect krijg je door andere krachtige aardse kleuren, gelen en okers, en rijke materialen als koper, marmeren fluweel toe te voegen.

- De stevige, basic uitstraling van Brave Ground past goed bij een palet van neutrale bruintinten waardoor je een informele tijdloze uitstraling maakt.

interieurfoto schilderij Cherry Trees van Ines

Brave Ground kleurt de sfeer van je huis

Rustig, tijdloos, natuurlijk, expressief; met eenvoudige middelen kun je je huis een make-over geven in een sfeer die bij jou past. Kleur heeft een groot effect op de inrichting van de kamer, maar ook een kunstwerk aan de, in nieuwe kleur of kleuren geschilderde, wand.

interieurfoto schilderij Forest Impression 2 van Aleksandra

Persoonlijke items, gemaakt met liefde voor het ambachtelijke passen bij het bewust zijn van de ‘dingen die er echt toe doen in het leven’, zoals die wordt gevat in de trendkleur Brave Ground. Een schilderij is zo’n een persoonlijk verhaal, waarin de liefde van de kunstenaar voor het ambacht zichtbaar en voelbaar is.

Zoek je een tijdloze uitstraling in je interieur, dan kan een figuratief schilderij in zachte bruintinten de nieuw geschilderde wand in de krachtige aardse bruinkleur prachtig versterken. Als je juist eens iets anders wilt en je inrichting wat jou betreft meer mag vlammen, dan zal een abstract schilderij in rode en roze tinten geweldig afsteken tegen de warme natuurlijke bruintint. Ben je een natuurliefhebber, dan zal je kleurvlakken van blauwen, groenen en het neutrale Brave Ground combineren en maakt een kunstwerk geïnspireerd op de natuur het geheel af. Het aardse bruin zal geel- en okertinten laten stralen en het schilderij aan de muur mag een groot formaat hebben om het effect nog te versterken.

interieurfoto schilderij Spring Breeze van Ines

Warme aardse kleuren, schilderijen en accessoires waarin je herkomst en de ‘hand van de maker’ nog terugziet. Brave Ground maakt je huis tot een warme (Grounded) plek waar je je graag, alleen of met anderen, terugtrekt en nodigt je uit tot (Brave) ontdekken van nieuwe mogelijkheden en veranderingen.

Thera van Assen © 2020

Thera van AssenThera van Assen is een van onze vaste bloggers op het gebied van interieur. Thera van Assen beheert RUiM. RUiM is inspiratie, idee en info over interieur. RUiM wil zich inleven in jouw woonbeeld en geeft er invulling aan. 

RUiM richt zich op meerdere invalshoeken van een interieur. De basis, indeling en inrichting van de verschillende ruimtes. Maar ook wat er nodig is om je huis (weer) tot een functionele en comfortabele woonplek te maken. En, misschien wel de basis van alles, wat de eigenheid van jou en je huis is en hoe je dit zichtbaar en voelbaar kunt maken.