• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

KLEUR geven

KLEUR geven

Een mystiek gevoel maakt zich van mij meester. Tijd om er bij stil te staan. Te genieten van het moment. Ik word bevangen door het licht en de kleur. Groen is één van mijn favoriete kleuren. Het straalt harmonie uit en heeft een rustgevende uitstraling. De kleur staat voor bescheidenheid en vriendelijkheid. Bescheidenheid siert de mens. Het licht siert de natuur. In al haar facetten. Het geeft pracht. Kunstenaars spelen voortdurend met licht. Ze spreken de taal van emotie. De toeschouwer inspireren en het gevoel raken. Zonder licht, geen kleur! Door welke kleur wordt u geraakt?

schilderij 'Forest Blues' van Aleksandra

Gevoel

Van bijzondere groene en turquoise tinten van Forest Blues word ik enorm blij. Het geeft mij verlichting en een opgewekt gevoel. Het komt in een rustieke omgeving het best tot zijn recht.
De kunstenaar heeft een vergelijkbaar beeld ook in andere kleuren geschilderd. Licht en kleur hebben grote invloed op uw gevoel bij een schilderij. Zo goed als hetzelfde gezichtspunt. Een andere kleur. Een ander lichtgebruik. Dat doet direct iets met uw emotie. In de serie ‘Forest Blues’ wordt ook met oranje en bruin gewerkt.

schilderij 'Forest Blues 4' van Aleksandra

Grenzeloos genieten

De kleur oranje symboliseert geluk en plezier. Deze mengkleur van rood en geel laat zich veelvuldig zien als de natuur in bloei komt. De heldere oranje kleur, die de boventoon voert, zorgt voor een levendige opgewektheid. Het oogt dynamisch en straalt levenslust uit naar de omgeving. Het laat een uitbundige indruk achter. Oranje kan een waar feestgevoel in u bovenhalen.

schilderij 'Forest Blues 3' van Aleksandra

Met Forest Blues 3 springt de bruine kleur er uit. Een kleur die volledig te vereenzelvigen is met de natuur. Ten opzichte van de oranje versie lijkt deze matter. De kunstenaar heeft gespeeld met het licht-donker contrast en de kleuren daarop aangepast. De aardetint bruin straalt betrouwbaarheid uit. Het beeld geef mij een gevoel van nostalgie.

Verlichting

De kleur geel roept logischerwijs de associatie met de zon op. Voor mij voelt het als licht en warmte. Geel staat voor vrolijkheid, naar buiten gericht zijn en vrijheid. Symboliek die prachtig verbeeld is in Forest Impression. Luchtig en beweeglijk dwarrelen de bladeren voor de zonnestralen. Een combinatie van vrijheid met een vleugje nostalgie.

schilderij 'Forest Impression' van Aleksandra

Zo goed als hetzelfde gezichtspunt. Hetzelfde beeld, maar in een andere kleur. Een ander lichtgebruik. Alsof het kouder wordt. De kleur blauw staat voor behoefte aan zekerheid, zelfbeheersing en wijsheid. Op blauw kun je bouwen. Het schilderij Jungle Cut ademt een sfeer die inspiratie, rust en vrede brengt!

schilderij 'Jungle Cut' van Buttner

Kleur en emoties zijn puur persoonlijk. Kunstenaars kiezen bewust voor een kleur om een boodschap uit te dragen. Spelen met contrast, maar voornamelijk met licht. Welke boodschap spreekt u het meeste aan? Een kwestie van kleur bekennen!

Bekijk hier alle schilderijen van Buttner

Bekijk hier alle schilderijen van Aleksandra

 Walter van Steen © 2020