• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

Kleur en smaak in de keuken

Kleur en smaak in de keuken

Na de lange, gezellige winteravonden lokken de lentedagen me meer en meer naar buiten. De keuken is de afgelopen maanden intensief gebruikt voor uitgebreide maaltijden met familie en vrienden. Urenlang heb ik in de keuken gestaan om nieuwe recepten uit te proberen, met een glas wijn erbij en geen haast. Ik weet dat ik er voorlopig minder tijd zal doorbrengen, maar verheug me op ontbijten aan de keukentafel in de ochtendzon en het maken van heerlijke salades voor lunch buiten in de tuin. Het is dus tijd voor het opruimen van m’n keuken tot een sfeervolle plek waar ik ook in zomer graag zal zijn.

keuken met schilderij 'Crazy Brushes' van Ines

Een opgeruimde keuken

Volle keukenkastjes, planken met net teveel kookboeken, keukenapparatuur die een paar keer gebruikt is, afbeeldingen en recepten aan de muur en op de koelkast. Berg op of doe weg wat je niet echt nodig hebt. Waarschijnlijk gebruik je niet alle kopjes, glazen, schalen enz. Kies servies wat bijvoorbeeld matcht qua kleur en ruim de rest op. Deel keukenkastjes opnieuw in en maak planken leeg, zet alleen terug wat je echt wilt gebruiken of de moeite waard is om te laten zien.

interieurfoto schilderij United Colors van Ines

Nu er meer ruimte is gekomen, kun je gaan nadenken of het tijd is voor een nieuwe kleur in de keuken, een andere eettafel of stoelen of dat je gaat investeren in een mooi schilderij aan de muur. Een schilderij met als thema ‘eten en drinken’ kan net het goede accent aan je frisse, opgeruimde keuken geven.

interieurfoto schilderij 'Tree of Life' van Ines

Koken in de keuken

De keuken heeft een centrale plek in je huis, want eten en drinken is nu eenmaal belangrijk. Het is ook steeds meer een ontmoetingsplek voor het hele gezin of tijd met vrienden. Je zult het meest genieten van je keuken, als je ervoor zorgt dat er ruimte is om te werken én om gezellig bij elkaar te zijn. Een royaal formaat werkblad is handig om alle ingrediënten voor die lekkere taart bij elkaar te zetten, om groentes te snijden en andere werkzaamheden te doen. Een groot fornuis met voldoende ruimte eromheen is onmisbaar, net als de koelkast en eventueel de vaatwasser. Etenswaren en servies moeten een plek krijgen. Meer is er eigenlijk niet nodig. Wees een beetje streng voor jezelf en zet niet alles vol, maar benut bijvoorbeeld de berging voor alles wat je niet dagelijks nodig hebt.

interieurfoto schilderij 'Meadow Flowers 2' van Aleksandra

Gezelligheid aan de keukentafel

Een ruime keuken met een lange eettafel, een kookeiland met barkrukken, een klein hoekje waar net een tafel met twee stoeltjes passen, kussens in de vensterbank. Niet elke keuken is groot, maar je kunt (bijna) altijd wel ruimte maken om gezellig bij elkaar te zijn of de dag rustig in je eentje te beginnen. De keuken is een actieve plek waar veel gebeurt, maar ik kan er ook heerlijk tot rust komen. Daarom kies ik juist voor een kunstwerk in de keuken, waarmee ik alle aandacht voor eten en drinken onderstreep en de gezellige sfeer versterk. 

Thera van Assen © 2019