• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

Kijk op MEERLUIKEN

Kijk op MEERLUIKEN

Het is de grote dag. Een dag vol uitdaging. De karakteristieke binnenstad van Breda is het startpunt van een wereldwijd evenement. Een overtreffende trap van groot. XXL. Voorafgaand aan de festiviteiten stap ik een grand-café binnen. Scan de muren op kunstzinnigheden. Mijn oog valt op vrolijke kleuren in abstracte vormen. Ik sta als aan de grond genageld. Oog in oog met een meerluik. Ik kijk er tegen op, zonder enige vorm van stress. Voor mij de ultieme ontspanning. Een vorm van vrijheid. Ervaar de ruimte.

Meerluik schilderij 'Liquid Gold' van Buttner

Het aanzien van meerluiken

Vandaag neem ik meerluiken in ogenschouw. Het accent komt daarbij te liggen op ‘luiken’ van grote afmeting. Schilderijen met aanzien. Het verspreiden van een afbeelding over meerdere panelen, versterkt het gevoel van ruimte. Met de open plekken tussen de doeken wordt beweging en veranderlijkheid bevorderd, waarin u en de wereld om u heen voortdurend in verkeert. Het stimuleert een andere manier van kijken. Het geeft volop variatie in perspectief. Ik pak de cadans. Geniet van alle aanmoedigingen.

Drieluik schilderij 'Sketchbook Figures' van Aleksandra

Meerluiken van Ines

Ik krijg vleugels. Vervolg mijn weg langs de mooie plekjes van Breda en omstreken. Het parcours trakteert op de nodige afwisseling. De omgeving is te typeren als een schouwspel van kleurrijk afgelijnde vlakken. Met de zon hoog aan de hemel wordt het bosrijke landschap van het Mastbos gescheiden van de weidse vergezichten in de omgeving van Meersel Dreef. Vergelijkbaar met een tweeluik van onze kunstenaar Ines. Het eist alle aandacht op. Hoe langer u kijkt, hoe meer fantasie het opwekt. Het zou zomaar een routebeschrijving of plattegrond kunnen zijn. Het is maar hoe u het bekijkt … .

Drieluik schilderij 'Abandoned Paths' van Ines

XXL Schilderijen

De boerderijen in Oud Hollandse stijl hebben hun luiken geopend. Het boeit. Zoals de Schotse Hooglanders in de wei. Wat een plaatje! Groots en wijds. Een XXL schilderij is een echte ‘eyecatcher’. Het voegt iets persoonlijks toe aan uw interieur. Een moderne ‘look’, dynamiek, een thema of extra kleur. Vaak treft u deze in kantoorpanden aan. Ook in kleinere vertrekken, zoals woonkamers, past een groot schilderij. Het maakt de ruimte optisch groter. Een bijkomend voordeel is dat grote schilderijen het geluid dempen. Een claxon schalt en echoot na.

Negenluik schilderij 'Many People' van Ines

Een motorrijder kondigt een passerende auto aan. De klokken staan gelijk. De tijd tikt. Het eindpunt van mijn avontuur door Breda is in zicht. Een laatste blik omhoog. De hoge torens, ook wel bekend als De Sculpturen, staan als een drieluik opgesteld. Mijn biologische klok geeft aan dat het er op zit. Geïnspireerd door de maat enerzijds, het aanzien anderzijds. Een extra grote afbeelding imponeert, geeft kracht en vormt eenheid. Een voldaan gevoel maakt meester van me. Groots is mijn dag. Ik voel de ruimte. Ik voel me ‘XXL’, naar de maat van mijn T-shirt.

Bekijk alle XXL schilderijen

Zie je op tegen het ophangen van een meerluik? Lees dan de tips bij Schilderij ophangen 1, Schilderij ophangen 2 en Schilderij ophangen 3.

Walter van Steen © 2017