• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

Keuken en kunst; een smaakvolle combinatie

Keuken en kunst; een smaakvolle combinatie

De keuken is bij uitstek een plek van beleving; van kijken, voelen, ruiken en proeven. De keuken is kleurrijk door de verschillende kleuren en texturen van groente, fruit, andere etenswaren en verpakkingsmiddelen. Servies, pannen en ander keukengerei zijn verkrijgbaar in talloze vormen, kleuren en dessins. Kasten en wandplanken zijn niet alleen opbergruimte, maar bieden ook plaats aan neerzetten en ophangen.

schilderij United Colors van Ines

Sfeervolle keuken

Eten en drinken brengt mensen bij elkaar, inspireert en deelt met anderen. De keuken is de plek waar je als gezin bij elkaar komt na een lange werkdag. Aan de keukentafel verras je vrienden met een uitgebreide maaltijd en praat je bij met een lekkere wijn of een speciaalbier Een rustig ontbijt alleen geeft energie voor een actieve dag.

schilderij In Good Company van Aleksandra

De inrichting van je eetruimte en de sfeer die er heerst hebben grote invloed op de mate waarin je van het eten geniet en het plezier van met elkaar eten. Kunst past uitstekend in deze omgeving. Kunst ‘voedt’, je wordt erdoor geraakt of geïnspireerd en brengt je met anderen in gesprek. Kunst heeft humor of laat je anders nadenken over het leven.

Kleurrijke keuken

In de keuken draait bijna alles om eten en drinken, het wordt er bewaard, bereid en gegeten. De natuur en voedingsmiddelen uit de natuur zijn kleurrijk en verrassend van vorm en textuur. In de keuken zie je die diversiteit van kleuren in ons voedsel bij elkaar komen in een decor van werkbladen, opbergkasten en -planken, huishoudelijke apparaten, keukengerei en servies. De verschillende kleuren van groente, fruit of verpakkingen matchen of contrasteren met de materialen waarin ze bereid en opgediend worden.

alles van Irina

Een plek voor kunst in je keuken

In de meeste huizen beschikt de keuken niet over veel vrije muurruimte. Maak daarom gebruik van de opberg- en werkplekken. Kunstwerken hoeven niet persé te hangen, maar kunnen ook neergezet worden. Bijvoorbeeld tegen de achterwand van een werkblad, bovenop een kast of op een wandplank. Bij een neutrale, rustige keuken met grote gelijk gekleurde vlakken kan een kleurrijk schilderij een prachtig contrast vormen.

interieurfoto drieluik schilderij 'Crazy Brushes' van Ines

Heb je een servies met een bijzonder dessin, dan kan een schilderij waarin dat motief herhaald wordt een echte blikvanger zijn. Je kunt kunstwerken kiezen die afgestemd zijn op de kleuren van voedsel, de materialen van het keukengerei of je favoriete eetcultuur. Kunst en keukeninrichting zullen elkaar wederzijds inspireren. In een open keuken kun je de stijl van het woongedeelte doortrekken naar de keuken. Kies dan voor schilderijen in gelijke kleurtinten of hetzelfde genre.

Culinaire kunst

Wanneer je op zoek bent naar inspiratie voor je keuken kun je ook kiezen voor kunstwerken waarin eten en drinken wordt afgebeeld. Zo voeg je een element van verbeelding en humor toe aan het interieur van de keuken. En inspiratie voor meer maaltijden en mooie momenten van samenzijn met anderen.

Thera van Assen © 2018