• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

Kastruimte; opruimen en laten zien

Kastruimte; opruimen en laten zien

Wanneer je nadenkt over de inrichting van de woonkamer, dan ga je waarschijnlijk eerst op zoek naar een comfortabele bank. Voor de slaapkamer wil je een lekker bed en in de keuken is een royale eettafel een must. Maar geen enkele kamer is compleet zonder goede kastruimte. Het perfecte item om alles wat uit zicht mag weg te bergen en alles wat getoond mag worden een plek te geven.

Kast op maat

“Ik zoek een kast waarin ik veel op kan bergen en mijn huis snel is opgeruimd”; “Ik wil mijn verzameling boeken en glaswerk een mooie plaats geven, nu staat overal wat en dat is erg onrustig”; “In mijn kamer is geen plek voor een hoge kast, dus kies ik voor een laag dressoir waardoor de ruimte luchtig blijft”. Een kast is dat onmisbare meubelstuk in een ruimte wat zowel functioneel als mooi kan zijn. Kastruimte op jouw ‘maat’ zal de sfeer en de rust in een kamer ten goede komen.

Wil je veel kunnen opbergen, dan is een (gedeeltelijk) gesloten kast ideaal. Vind je het belangrijk om je favoriete items te zien, dan is een vakkenkast of vitrinekast een prachtige oplossing. Voor de indeling van de ruimte is het belangrijk dat het kastformaat daarbij aansluit, bijvoorbeeld kamerhoog of kamerbreed. Een roomdivider kan de lengte van een smalle kamer doorbreken of een grote kamer opdelen. En in een kleinere ruimte kan een buffetkast of dressoir een rustpunt zijn, blijft de kamer luchtig en wordt niet ‘dicht’ gebouwd.

schilderij Her Colourful Life van Sacha

Kast en kunst

Een schilderij wordt vaak boven de bank of het bed gehangen, maar komt ook tot z’n recht in combinatie met de aanwezige kastruimte. Een lage kast, zoals een dressoir, kan heel goed worden aangevuld met een mooie vaas, enkele voorwerpen en een schilderij. Je kunt het schilderij ophangen of gewoon neerzetten op het dressoir en een collage maken met andere foto’s of prints.

schilderij Twilight Bay van Buttner

Een grote vakkenkast hoeft niet helemaal gevuld te worden met boeken of voorwerpen. Laat enkele plekken leeg en plaats in één van deze vakken een schilderij. Heb je echt voor een wandvullende kast gekozen, dan kan het erg mooi zijn om aan één van de andere wanden in de kamer een groot schilderij te hangen als rustige tegenhanger van het grote kastoppervlak.

Tips om de kast in te richten 

Beslis wat je met elkaar wilt combineren en sorteer op soort en kleur, zodat je een rustig totaalbeeld krijgt. Heb je veel kleine items, houd het dan overzichtelijk door deze in groepjes bij elkaar te zetten. Mix en match; er hoeven niet alleen maar boeken in de boekenkast te staan of servies in een servieskast. Juist een mix van voorwerpen, die voor jou belangrijk zijn, maakt het spannend en interessant.

schilderij In Good Company 4 van Aleksandra

Houd het luchtig en zet niet alles vol. Varieer in hoogte, breedte en vorm. Neem regelmatig even afstand om te checken of je tevreden bent met het resultaat. Je ziet wat je graag wilt zien en rest is opgeruimd uit zicht.

Thera van Assen © 2019