• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

Jouw sfeer in jouw interieur

Jouw sfeer in jouw interieur

Wat is het toch fijn om een showroom, designwinkel of galerie te bezoeken. Misschien ben je gekomen met een plan of wens, en anders laat je je verrassen door de sfeervolle presentatie van mooie meubels, accessoires of kunstwerken. Ook online kun je websites bezoeken, op onderzoek gaan en verschillende sferen proeven.

interieurfoto schilderij Northwind van Buttner

Op zoek naar je nieuwe favoriete item of inrichting

Het zal per persoon verschillen of je liever online of offline een aankoop doet. Uit onderzoek blijkt dat fysieke winkels echt niet zullen verdwijnen (tenminste als het weer kan), ook al zijn webshops de laatste jaren enorm gegroeid.

interieurfoto schilderij Her Colourful Life van Sacha

Je kunt in een showroom of galerie genieten van de ruime keuze en inspiratie, een spontaan gesprekje met de eigenaar of een medewerker hebben en langer blijven hangen met een kopje koffie. Hoewel je op zoek was naar een salontafel, word je zomaar verliefd op die prachtige fauteuil. Je realiseert je dat je bank zonder vloerkleed niet ‘af’ is en kiest er meteen één uit het grote assortiment. Met een voldaan gevoel verlaat je de winkel, waar je fijn bent geholpen. Het kan juist ook zijn dat alle indrukken ervoor zorgen dat je het niet meer weet. Het winkelen heeft meer onrust dan duidelijkheid gegeven, er stond gewoon te veel, en je gaat onvoldaan naar huis.

Hetzelfde geldt voor online shoppen. De één vindt het een verademing, voor de ander is het een overweldigende hoeveelheid informatie waardoor je met een gefrustreerd gevoel je laptop dichtklapt.

interieurfoto schilderij All Working Together van James

Richting en Reminder

Inrichten en kiezen van kunst voor je interieur is vooral bedoeld om van te genieten. Een goede voorbereiding kan daarbij helpen, juist omdat je snel over-geïnspireerd kunt raken.

Door het maken van een moodboard blijf je jezelf eraan herinneren welke kleuren, vormen en ideeën voor jou belangrijk zijn. Een moodboard geeft richting, maar is geen boodschappenlijstje. Het is een reminder voor je oorspronkelijke idee en startpunt van je zoektocht naar aankopen voor je huis. Je houdt de vrijheid om je te laten verrassen door een bepaalde verftint, mooi item of prachtig schilderij, zolang het past bij de sfeer die je voor jezelf hebt neergezet.

interieurfoto schilderij Golden Field van Buttner

Het moodboard

Mijn voorkeur gaat nog steeds uit naar een moodboard met ‘ouderwetse’ knip- en plakwerk, hoewel er ook wat dit betreft veel online mogelijk is. Afbeeldingen uit tijdschriften scheuren en knippen, stukjes stof, een scherf of een bloemblad, alles wat je verzamelt kan inspiratie vormen en een startpunt zijn. Daarna is het heel belangrijk om te gaan selecteren, niet alles is nodig en soms zijn een paar plaatjes en enkele kleine voorwerpen al genoeg om een hele sfeer neer te zetten. Het is die sfeer die je reminder wordt, als je je laptop weer openklapt of de showroom binnenloopt. Jij weet nu wat je wilt en de volgende stappen gaan bijna vanzelf. En zo bereik jij het interieur met de kunst die helemaal bij jou past.

Thera van Assen © 2021