• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

Interieuroplossingen met woonvoordeel

Interieuroplossingen met woonvoordeel

“De meest gemaakte interieurfouten die je nooit meer moet maken” of “10 inrichtingsmissers op een rijtje”, het is een favoriet item in woonblogs en interieurmagazines. Je begon te lezen om je huis tot een nog fijner thuis te maken, want ergens voel je wel aan dat het nu niet ‘helemaal’ klopt. Maar, na het wegleggen van je favoriete woontijdschrift, lijkt het alsof je kennelijk ‘fouten’ hebt gemaakt en dat is niet bemoedigend. Laten we daarom, zonder te oordelen op fouten, eens kijken hoe je belangrijke woonvoordelen gaat behalen met een paar eenvoudige inrichtingsoplossingen.

interieurfoto met schilderij 'Winter Sun' van Ines

Het voordeel van meer ruimte voor je meubelen

Het lijkt een logische keuze om meubels zoveel mogelijk tegen de muren te zetten, omdat je alle beschikbare ruimte wilt benutten. Er zijn echter een paar belangrijke voordelen als je de zitbank, stoelen, open kast of bed iets van de wand plaatst. Bedenk even dat een meubelstuk driedimensionaal is, met een voor- en achterkant, boven- en onderkant. Die verschillende kanten wil je ook (gedeeltelijk) kunnen zien. Het is al genoeg als je tussen de bank en de muur zo’n 15 à 20 cm. ruimte laat, want je wilt natuurlijk wel been- en loopruimte overhouden, maar nu krijgt het meubel ‘lucht’ voor z’n drie dimensies. Zelf geniet ik altijd van het licht- en schaduwspel op en achter mijn bank, waardoor deze nog meer gaat ‘shinen’.

De grote salontafel heb ik daarvoor ingeleverd en een leuk, kleiner alternatief gekocht. Sommige meubels, zoals een tv-opbergcombinatie of boekenkast, hebben letterlijk een stevig steuntje in de rug nodig en worden daarom met muurbevestiging tegen een wand gezet. Kies je voor een open wandmeubel of roomdivider, dan speelt het 3D element weer een rol en houd je wel lege ruimte tussen de kast en de muur. Interieurprofessionals en stylisten hebben ‘t vaak over ‘eenheid creëren in de kamer’. Een ruimte voelt opener en meer als één geheel, wanneer je voor niet te veel meubelen kiest, ze meer in de ruimte en iets dichter bij elkaar plaatst. Hierdoor komt er extra aandacht voor de muur en ook daar is een heel fijn voordeel mee te behalen.

interieurfoto met schilderij 'Tranquility' van Ines

Ruimte voor kunst aan de muur

Door je meubels strategisch te plaatsen, houd je meer ruimte over aan de muur. Meestal wacht je met het kiezen van kunst tot de vloer gelegd, muren geverfd, gordijnen opgehangen en de zithoek ingericht is. Het zijn juist je schilderijen of fotokunst, die een heel persoonlijk element toevoegen aan de kamer. Nu je meer muuroppervlak overhoudt, heb je ruimte om een groter schilderij op te hangen of een wandcollage te maken van schilderijen, prints en foto’s.

Als je weet welke kunst bij jou komt te hangen, dan is het ook makkelijker om een keuze te maken uit die duizenden verschillende tinten verf. Je komt zo tot een samenhangend basis kleurenpalet, waar je eenvoudig je accessoires bij uitzoekt. Door de volgorde om te draaien, ontstaat er als vanzelf ‘eenheid’, die je huis tot een warm en persoonlijk thuis maakt.

Thera van Assen