• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

Interieur met kunst in een natuurlijk decor

Interieur met kunst in een natuurlijk decor

Na het zien van een inspirerende tentoonstelling over natuur en maatschappij, besef ik me weer welke belangrijke schakel de planten- en dierenwereld in ons leven, welzijn en dus ook het interieur vormt.

Bloemen en planten brengen sfeer en karakter in je interieur. Kleuren, blad- en bloemvormen inspireren tot prachtige motieven en patronen. Groen verbindt huis en tuin tot één grote leefruimte. De gehaaste hectiek van het dagelijks leven komt binnenshuis tot rust door de stil-levende aanwezigheid van groen.

Interieur met schilderij 'Forest Impression 2' van Aleksandra

Natuur in je interieur

We hebben inmiddels de groene wereld in onze interieurs omarmd. Karakteristieke bladvormen of kleurrijke bloemen brengen sfeer en warmte in je living. Planten zuiveren de lucht en zijn een gezonde toevoeging aan je dagelijkse leefomgeving. Groen verbindt buiten met binnen, iets waar we in de komende winterse maanden veel behoefte aan hebben.

Zelf vind ik bloemen en planten heel inspirerend in huis. Ze veranderen van vorm, grootte en kleur en blijven elke keer weer verrassen. Ik combineer het levendige groen graag met de kunst in mijn huis. Ze versterken elkaar en trekken samen de aandacht naar een herinnering of statement die ik in het interieur wil leggen.

Interieur met fotokunst 'Paardenbloem' van Dirk Wiersma

Natuur als inspiratie voor je interieur

Behang is een andere manier om de natuur in huis te brengen. Behang is de laatste jaren enorm in populariteit gegroeid en wat mij betreft terecht. We hebben al ontdekt dat kleur op de wanden een groot verschil kan maken bij de inrichting van een kamer. Behang voegt daar nog een extra dimensie aan toe. Behang met prints geeft diepte aan de ruimte. Structuurbehang, zoals linnen, zeegras of andere vezels voegen warmte en zintuiglijke ervaring toe.

Schilderijen en behang kunnen een prachtig kijkspel aangaan. De kleur, print of materiaal van het behang kan herhaald worden in het schilderij en zo krijgt je kunstwerk een bijzondere omlijsting.

interieur met schilderij 'Tranquility' van Ines

Tips voor het kiezen van behang

Behang beïnvloedt de ruimte, de lichtinval en de aanwezige meubels. Bedenk bij de keuze van behang welk effect je wilt bereiken en waar het behang het meest tot z’n recht komt. Een wand zonder deuren of ramen is het meest geschikt om te behangen.

Laat de kleur, print en/of structuur terugkomen in de rest van het interieur. Bijv. door een wand te verven in een tint die in het behang voorkomt of bijpassende raambekleding uit te zoeken. Stem ook de keuze van je accessoires en kunstwerken af op het behang.

Interieur met schilderij 'Wild Ocean' van Buttner

Maak een statement, maar houd het rustig. Te opvallende prints, grote prints op een klein oppervlak of vice versa, verschillende prints en materialen maken de ruimte onrustig en niet comfortabel.

Gelukkig is er inmiddels een groot assortiment. Schroom niet om stalen mee naar huis te nemen, zodat je in alle rust kunt zien of het behang waar je nu op valt goed past bij je inrichting en kunst waar je al echt van houdt.

Thera van Assen