• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

INES' metgezel

INES' metgezel

In gesprek met Ines

Het is nog vroeg. Koffie! Ik lees de krant. Schoolvakanties in het vooruitzicht. Het zomert wat. Aangename temperaturen. Zo nu en dan een bui. Het voelt wel anders dan de zomer van weleer, toen de regen in de herfst viel. Mijn herinnering voert me terug naar de schoolbanken. In de eerste plaats om mijn Duitse taal voor de vakantie naar het Sauerland weer eens op te frissen. Anderzijds om het gesprek soepel te laten verlopen. Ik haal herinneringen op met Ines.

schilderij 'Flower Meadow' van Ines

We spreken over het moment dat ze er zeker van was dat ze kunstenares wilde worden. Van jongs af aan had ze haar kleurpotloden en papier bij zich. Geen moment werd onbenut gelaten om te tekenen en te schilderen. Elke dag in de weer. Elke dag een beetje beter. Elke dag een beetje mooier. Doorzettingsvermogen. Enthousiasme. Alom creativiteit. De kunst docent heeft een belangrijke rol gespeeld in haar huidig kunstenaarschap. Ines vertrouwt me toe dat – zo lang als ze zich kan herinneren – ‘het schilderij haar metgezel’ is. Ontegenzeggelijk een ware kunstenares!

schilderij 'Stormy Weather' van Ines

Inspiratie

Inspiratie haalt Ines uit alledaagse dingen. Haar kleurrijke leven, de natuur, als ook vrienden en kennissen. ‘Gewoonweg alles wat ons omringt’. Met het internet is ze in de gelegenheid om te communiceren met kunstenaars uit de hele wereld, virtuele musea en -galerieën. Het biedt mogelijkheden om het met collega-kunstenaars over nieuwe materialen en trends te hebben. Over alles wat met kunst te maken heeft.

Kunstenares Ines in haar atelier

Het zelfstandig indelen van haar beschikbare tijd geeft haar vrijheid. Zonder begrenzing. Het resultaat aan het einde van haar werkdag staat niet vast. Iedere dag is anders. Deze combinatie bevalt Ines erg goed. Ze is volmaakt gelukkig met haar huidige werksituatie. Door de jaren heen is haar werkplaats annex atelier te klein geworden. Ines heeft er veel doeken staan. Haar metgezellen. Het is een kleurrijk geheel. Ze heeft behoefte aan meer ruimte. Ze verheugt zich er op om in de herfst haar intrek te nemen in haar nieuwe studio (redactie: inmiddels zit ze daar naar alle tevredenheid).

schilderij 'Regatta' van Ines

Van nature

Het werk van Ines is de karakteriseren als abstract, kleurrijk en met veel vrolijke en positieve beelden. Ze is gefascineerd door vele beroemde schilders. Elk met een eigen motief. Met Monet en Van Gogh wil ze graag een dagje schilderen in deTerrier natuur. Landschappen verven. Met Frida Kahlo portretten schilderen. Over de schouder aanschouwt ze schilderijen van Albrecht Dürer. Met Dali wil ze een glas wijn willen drinken. Aan hem zou ze willen vragen hoe zijn fantastische, surrealistische motieven zijn ontstaan. En niet te vergeten. Wandelen met Klaus, haar oogappel. Af en toe staat deze terriër model. Op een wijze die mij doet denken aan Pablo Picasso.

Wijsheid

Tot slot nemen we het wereldnieuws door. Er zijn tal van problemen op onze aardbol. Teveel om op te noemen. Denk aan oorlog, ellende en lijden. Helaas is dit de harde realiteit. Ooit zei Ines’ oma: ‘een kunstenaar maakt de wereld elke dag een beetje mooier’. Hoe mooi is deze zienswijze! Ik zou het zelf niet beter kunnen verwoorden. Onder een laatste slok koffie groeten we elkaar. Ondertussen bedenk ik me dat oma’s wijsheid wel heel dichtbij de spreuk van Picasso komt … 

‘Kunst wast de ziel schoon van het stof van het alledaagse leven’ – Pablo Picasso 

Zie hier alle schilderijen van Ines

Walter van Steen © 2016