• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

INES' figuren

INES' figuren

Om vrolijk van te worden! Kleurrijk, speels en met herkenbare vormen. Ines brengt figuren samen op één schildersdoek, zoals 'Friends'. Dat kan evengoed op meerdere doeken. Ines’ 'Many People' is daar een prachtig voorbeeld van. Figuren in de zin van afbeeldingen van mensen, dieren en dingen Negen afbeeldingen, ieder met een eigen verhaal. Situaties uit het leven gegrepen!

schilderij 'Many People' van Ines

Wanneer in de kunst ontstaan?

Gaat u mee terug in de tijd? Beeld u in dat u rondwaart door een piramide. Vol verwondering aanschouwt u alle wandversieringen. De typische vormen van oud Egyptische hiërogliefen komen dicht in de buurt van de figuren van Ines. Zeer herkenbare karakteristieke vormen. Soort van pictogrammen die een woord of klank uitbeelden. In al haar eenvoud. Qua vormgeving zoekt Ines de eenvoud op. In een kleurrijk geheel. De kleurstelling ondersteunt de beleving.

Welke kunstenaars gebruiken vergelijkbare figuren?

Dicht in de buurt van Ines’ figuren komen de schilderijen van Keith Haring, die veelvuldig gebruik maakt van abstracte mensfiguren. Haring was erg jong toen hij begon met tekenen. Dit kwam door zijn vader, die striptekenaar was. Vanaf toen wist hij dat hij ook strips wilde tekenen, en zo karakters in verhalen tot leven wilde brengen. De gelijkenis met Ines gaat niet alleen op voor de vormen van de figuren. Haring maakt ook gebruik van opvallende kleuren.

schilderij 'Friends' van Ines

De figuren riepen bij mij ook een associatie op met bronswerk uit de beeldhouwkunst. In mijn rondreis door Toscane heb ik Volterra aangedaan. Een inspirerend en kunstzinnig Italiaans dorpje. De tentoonstelling van de bronsfiguren van Alberto Giaccometti en Gremaine Richier hebben indruk op mij gemaakt. Bij het zien van de figuren van Ines legde ik direct de link met deze lang en uitgerekte mensfiguren. Uit brons gegoten.

Ines’ vormgeving

Ines heeft in de loop der jaren haar eigen stijl ontwikkeld. Eén van haar krachten is om figuren tot leven te brengen. Ines is een meester in het schilderen van speelse vormen met opvallend kleurgebruik. Haar schilderijen springen eruit, vooral in een modern interieur. Schilderijen die opvallen en nieuwsgierig maken.

schilderij 'We are Family' van Ines

Deze schilderijen van Ines lenen zich uitermate goed om te personaliseren. Heb je een mooi schilderij gezien, maar wil je andere figuurtjes of kleuren? Geen probleem, wij maken het mogelijk. Vertel ons welke figuren je op het schilderij wilt, welke kleuren, welk formaat? We bespreken je wensen met Ines en maken het waar. Ines maakt je graag vrolijk!

Bekijk hier alle schilderijen van Ines

Walter van Steen © 2018

Walter van SteenWalter van Steen (Breda, 16 maart 1969) is onze vaste blogger over kunst. Walter heeft tekenen en kunstgeschiedenis gestudeerd. Qua stijlen is hij breed georiënteerd. Zijn passie ligt bij Jugendstil, Pop-art, Graffiti en abstracte moderne kunst. Zijn creativiteit uit hij zowel op het gebied van illustreren als schrijven. Verhalen en dichten is op zijn lijf geschreven.