• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

HuiskamerCONCERT

HuiskamerCONCERT

Dat klinkt als muziek in de oren! Een innerlijke klank. U herkent het vast. Een schilderij dat direct een gevoelige snaar raakt. Een beeld roept tal van associaties op. Tegenwoordig overigens beter om te fluisteren zodat besmetting wordt tegengegaan. Maar dat terzijde. U kunt trouwens zomaar besmet worden met de muzikale klank van een kunstuiting. “Oh Happy Days!” maakt bijna muziek, als u goed kijkt en luistert. Het prikkelt in ieder geval mijn verbeelding.

schilderij Oh Happy Days van James

Ik waan me in zomerse sferen. Een stille beweging. Beweging in het schilderij doet denken aan Hip Hop. Kleur in het schilderij doet denken aan Reggae. Ritme in het schilderij doet denken aan eigentijdse Popmuziek. Naast de muziekstijlen kan er zelfs een artiest bij u opkomen. Het is de toon die de muziek maakt. Het schilderij kan zelfs uw eigen huiskamerconcert zijn. Hoe mooi is dat!

Voor de muziek uitlopen

Nu het festivalseizoen een andere inkleuring krijgt, ben ik op zoek gegaan naar alternatieven. Waar het in de basis gaat om beeld én geluid, kan het ook gescheiden worden. Onder voorwaarde dat genoten wordt van een voorstelling. Met beeld óf geluid. Het schilderij "Concert" laat mij beeldend een concert beleven.

schilderij The Concert van James

Ik zie mijn favoriete band voor me. Ik geef er mijn eigen invulling aan. Ik zet mijn geluid aan. Een geluid uit herinneringen van de meest indrukwekkende optredens, Een geluid dat me via talloze media heeft bereikt. Een geluid uit mijn dromen. Of een combinatie. Alles is mogelijk!  

Achter de muziek aan lopen

In momenten van bezinning dwalen allerlei concerten door mijn gedachten. Van toonaangevende artiesten tot aanstormend talent. Mijn gevoel wordt direct aangesproken. Het gaat zelfs terug naar mijn jeugd. Wat nu het meeste is blijven hangen?

schilderij The Drummer van James

Mijn ervaring is dat het niet uitmaakt tot welke categorie een artiest behoort. Van de grootste rockband op aarde, tot bevriende muzikanten, tot een talentvolle regionale band. Allemaal hebben ze een onuitwisbare indruk op mij gemaakt. Het was de beweging. Het was de kleur. Het was de vorm. Het was het ritme dat me raakte. Met een hoofdrol voor “The Drummer”. Het slagwerk was in alle gevallen een klasse apart. De drums hebben me altijd geïntrigeerd. Moet ook bekennen dat ik zelf ook graag het instrument machtig zou willen zijn. Vooralsnog blijft het bij ‘lucht drummen’. Wel beeld, geen geluid.

schilderij Abstract Jazz van James 

In de loop der jaren ben ik ook meer muziekgenres gaan waarderen. Het theater heeft daar in belangrijke mate toe bijgedragen. Van klassieke muziek tot nederpop tot jazz. Een inspirerende culturele omgeving met beeld en geluid. Bewonder het schilderij “Abstract Jazz”. Daar zit muziek in! Kom gerust binnen. Het huiskamerconcert is begonnen.

Bekijk hier alle schilderijen van James

Walter van Steen © 2020