• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

Horizon: de kleurentrends voor 2022

Horizon: de kleurentrends voor 2022

De kleur- en verfexperts die elk jaar hun kleur van het jaar kiezen en bijpassend kleurenpalet samenstellen, hebben ingezet op een hoopvol, kleurrijk nieuw jaar.

‘Horizon’, een frisse, optimistische blik op de toekomst, geven ze ons mee in de keuzes van de kleur van het jaar.  Zachte natuurkleuren in groen-, blauw- en aardetinten staan voor stabiliteit en rust. Heldere, vrolijke kleuren als geel en roze zijn het vleugje optimisme waar we behoefte aan hebben. Fabrikanten kiezen elk een eigen tint als ‘kleur van het jaar’ en een bijpassend trendkleuren palet. Zo ontstaat er een rijke schakering van kleur- en trendpaletten, en verschijnt er een horizon aan kleurtinten voor ons interieur in 2022.

Kleurenpalet trendkleuren 2022

De stille kracht van groen

‘Olive Sprig’; een zachte, olijfgroene tint richt onze blik op een stabiele, rustige horizon. Dit groen met een grijzige ondertoon combineert goed met donkere, rijke, warme tinten. Het geeft een comfortabel, geruststellend gevoel van nostalgie dat je graag wilt meenemen naar de toekomende tijd. Samen met fris roze en geel ontstaat er een vrolijk, speels kleurenpalet dat veel energie uitstraalt. Het vergrijsde ‘Olive Sprig’ blendt prachtig samen met zachte pasteltinten en neutrale kleuren en ademt dan die bijzondere ‘Japandi’sfeer, wat interieurs een kalm en harmonieus gevoel geeft.

interieurfoto met Houtkunstwerk 'Anna' van Aleksandra

De ontwapenende openheid van blauw

‘Bright Skies’; een hemelsblauw dat verkozen is tot kleur van het jaar om het licht en luchtig karakter van de tint. Het is een levendig, optimistische kleur die je meeneemt naar een positieve kijk op het leven en onze huizen lichter en opener maakt. Roze en geel zijn ook nu, net als bij ‘Olive Sprig’ een frisse en speelse tegenhanger en herinnert aan de bekende kleurrijke straten en gebouwen van Miami. De zachte blauwtint ‘Bright Skies’, die doet denken aan een heldere lentelucht, leent zich ook goed voor een combinatie met natuurlijke groen- en blauwtinten. Wanneer je dit kleurpalet combineert met veel hout en planten, dan krijgt je interieur een fijne natuurlijke uitstraling. Omring je je het liefst met een rustige atmosfeer, dan is ‘Bright Skies’ een lichte, maar niet te aanwezige kleur. Dit interieur komt helemaal tot z’n recht als je er zachte, neutrale kleuren en warme wit- en grijstinten aan toevoegt.

Interieurfoto met schilderij 'Strong' van Sacha

De aardse warmte van oranje

‘Coral Rose’; deze zachte, lichte oranjetint zien we ook terug in de trend forecasts als kleur van het jaar. Het is een speelse, vrolijke kleur, maar je herkent er terracotta en warme aardetinten in met een vleugje werelds bohemian. Het warme, aardse karakter van ‘Coral Rose’ vormt samen met beige tinten, natuurlijke groenen en bruinen een prachtig basic kleurpalet. Deze kleurtint doet het echter ook goed met fris roze, helderblauw, zwart en wit. Deze kleurencombinatie geeft energie en levendigheid aan je interieur, aangevuld met grafische lijnen, geometrische patronen en grote kleurvlakken.

Is het alleen kenmerkend voor het nieuwe jaar 2022 of verlangen we gewoon naar verstilling en een natuurlijke omgeving om ons heen? Tegelijkertijd voelen we de behoefte aan speelsheid en nieuwe avonturen. Hoewel het leven altijd een onzekere factor in zich draagt, beloven de 2022-trendkleuren ons in die beide tegenstrijdige verlangens te voorzien.

Lees ook: Woontrends voor 2022

En deel 2: Woontrends 2022: interieurs met de glans van onvolkomenheid