• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

Het Dressoir; verhalen vertellen in je living

Het Dressoir; verhalen vertellen in je living

Verhalen geven zin en betekenis aan leven; verhalen doen een persoonlijk verslag van een herinnering of gebeurtenis, een gedachte of fantasie en vatten de details samen die het gebeurde weer tot leven brengen. Toen ik deze stelling las en rondkeek in m’n eigen woonkamer, glimlachte ik.  Een verhaal kun je vertellen met woorden of beelden. Én je kunt een verhaal vertellen met persoonlijke voorwerpen en afbeeldingen door deze een bijzondere plek in je huis te geven

Je items met een dierbare herinnering en dat schilderij met een speciale betekenis wil je graag goed tot hun recht laten komen in je living. Een kast, wandplank of dressoir zijn functionele en mooie dragers van je persoonlijke spulletjes.

interieurfoto met schilderij 'Nebula U8' van Aleksandra

Dressoir als tv-meubel

Omdat een dressoir vaak gebruik wordt als tv-meubel, heeft dit meubel al snel een centrale plaats in de kamer.  Plaats de tv iets meer naar links of rechts of nog beter, hang de tv aan de wand. Dat mooie beeldje en bijzondere vaas blijken ineens echte eye-catchers op al die momenten van de dag dat de tv niet aan staat. Heb je een dressoir van een modulair systeem, dan kan het een leuke oplossing zijn om het dressoir met één of meerdere elementen te verlengen, waardoor je ruimte maakt om mooie objecten neer te zetten of een geliefd schilderij boven het dressoir te hangen. Met het dressoir als basis vormen tv, audio en persoonlijke items zo één geheel waar je met plezier naar blijft kijken.

interieurfoto met 4-luik schilderij 'Seasons' van Ines

Dressoir als wandmeubel

Zwevend of staand, gesloten of open, design of houten kistjes - er is geen vastomlijnde definitie voor de vorm en afmeting van een dressoir. Lange tijd was het de gewoonte om verschillende meubels van hetzelfde materiaal aan te schaffen. Inmiddels doen we dat steeds minder en is een dressoir een persoonlijk meubel geworden. Hoogglans wit, een uniek retromodel of het standaard dressoir gepersonaliseerd door een stoere eiken plank. Alles kan, dat is nou juist zo leuk. Alles wat bijdraagt om van jouw huis een warme, persoonlijke plek te maken is goed.

Natuurlijk zul je ook wat functionele overwegingen laten meespelen. Een zwevend dressoir kan in een kleinere kamer meer gevoel van ruimte geven en een lange wand kan best een verlengd dressoir aan. Een dressoir met kastruimte is heel fijn om spullen uit het zicht te houden.

interieurfoto met schilderij 'Water Flowers' van Sacha

Dressoir: how to dress

Een dressoir dat niet specifiek als tv-meubel wordt gebruikt, kan speels in de ruimte worden gezet. Is de kamer diep genoeg, dan kun je de zitbank voor het dressoir plaatsen. Persoonlijke voorwerpen op en een geliefd schilderij boven het dressoir vormen de perfecte omlijsting. van je zithoek.

Misschien heb je een wand geverfd in een specifieke kleur of denk je erover om dat binnenkort te doen, plaats dan het dressoir tegen die gekleurde wand. Dat geeft een rustig kader voor de items die je op het dressoir wilt laten zien.

Zet favoriete voorwerpen in groepjes bij elkaar, verschillende afmetingen en hoogteverschillen maken het tot een geheel. Combineer met een kunstwerk en bijv. een grote plant op de vloer en je bent zomaar je eigen, persoonlijk verhaal aan het schrijven.

Thera van Assen © 2020