• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

HERKENBARE voorstelling

HERKENBARE voorstelling

Rechtstreeks vanuit de plaatselijke buitenlucht. Ga er goed voor zitten. Let vooral op de figuratieve kenmerken van de voorstelling. Figuratief wordt gebruikt om kunst te beschrijven die op een realistische wijze de mens, zijn omgeving of de natuur weergeven. Het is de kunst om een herkenbare voorstelling op het schildersdoek te krijgen. Dat is gelukt! Het beeld maakt mij nieuwsgierig. Aan de rand van het dorp samen de zon onder zien gaan. Hoe ervaren zij het schouwspel der natuur? De Zuid-Amerikaanse kleuren inspireren mij. Laat u meenemen op reis langs mens, natuur en onze dagelijkse omgeving. Gaat u mee?

schilderij 'Sketchbook Figures' van Aleksandra

Relativeren

Adem diep in door uw neus. Wat valt u op? Het zou een rode bloemenzee kunnen zijn, die een heerlijke zoete geur verspreidt. Een geur die uw gemoedstoestand beïnvloed. Een geur van bloemen die aanzet tot een gelukzalig gevoel. Het zou een enorme onbegroeide vlakte kunnen zijn, waarbij de geur van de aarde overheerst. Het is licht genoeg om de bomen in de verte te kunnen zien. Het is dermate donker dat de realiteit vervaagt. Scherp genoeg om figuren te herkennen. Een ziltige geur trekt voorbij. Het zou ook de weerspiegeling van het avondrood in het water kunnen zijn. Het is knap uitgebeeld op het witte doek. Een plaatje. Een evenaring van de werkelijkheid.

schilderij 'She' van Sacha

Realiteit

Bij figuratieve kunst kunt u zien wat het voorstelt. De voorstelling laat zien hoe de dingen er in het echt uit zien. Dit soort kunst wordt ook wel realistische kunst genoemd.

Terug naar de realiteit. Op het plaatselijke dorpsplein even verderop klinkt muziek. De dorpelingen hebben iets te vieren. Een man in een kleurrijk gewaad speelt de ukelele. Zijn zoon geeft het ritme aan op zijn djembé. Er wordt volop gedanst. Veelal van Latijns-Amerikaanse invloed. Het geeft de avond kleur. Vrolijke klanken worden temperamentvol ten gehore gebracht.

Avondvoorstellingen hebben mij doen relativeren, door mij een wonderlijke wereld vol van verrassende vormen en kleuren te tonen. Een spektakel van ongekende pracht.

schilderij 'Together' van Ines

Figuurlijke zin

De andere kant van het dorp fascineert mij ook. Leven aan het water. De kleuren aan zee zijn minstens zo indrukwekkend als in het binnenland. Zeker als de avond valt.

Als je dan ver over de zee kan kijken. Als de wind langs raast. Als je dan alleen het ruisen van de golven hoort. Als je dan volledig in gedachten verzonken bent. Dat is een unieke ervaring. Dan is de plaatselijke buitenlucht echt te voelen.

schilderij 'Ocean Nightfall' van Buttner

Blij word ik van de zonsondergang. Een prachtige oranje gloed vormt de achtergrond van een parade van bruisende golven. De beelden uit de avondvoorstelling staan op mijn netvlies gebrand. In figuurlijke zin, wel te verstaan!

Bekijk hier alle schilderijen van Sacha

Bekijk hier alle schilderijen van Buttner

Bekijk hier alle schilderijen van Ines

Bekijk hier alles van Aleksandra

Of bekijk hier alle figuratieve schilderijen

Walter van Steen © 2020