• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

Herfst, een kouder seizoen en warm interieur

Herfst, een kouder seizoen en warm interieur

Na een lange wandeling thuiskomen met dennenappels, kastanjes, grillig gevormde takken en een bonte mengeling van gekleurde bladeren. Natgeregende jassen en modderlaarzen achterlaten in de hal en je nestelen op de bank met plaid en zachte kussens in de namiddagschemering. De haard is aan, kaarsen branden. Je warmt je handen aan een geurige kop hete thee. De signalen zijn onmiskenbaar, na een lange zomer is het herfst. Het seizoen waar buiten en binnen zich mengen en afstervend leven een verrassend stilleven wordt.

schilderij Together van Ines

Een warm welkom en opgeruimd interieur

Meer jassen, sjaals, schoenen en laarzen, meer warme plaids en kussens; als neerdwarrelende herfstbladeren vult je huis zich met kleding en accessoires om de opkomende herfstkou tegen te gaan. Maak zo snel mogelijk ruimte voor al deze spullen, want juist in het seizoen dat je meer thuis bent is een opgeruimd huis een aangenamer leefomgeving.

schilderij N. Borealis 1 van Aleksandra

Je kunt met kleine toevoegingen veel ruimte creëren. Maak een extra kapstok in de hal, plaats een schoenenrek en manden voor sjaals en handschoenen. Een opgeruimde binnenkomst is een warm welkom én je houdt ruimte over voor enkele sfeervolle herfstdecoraties, bijvoorbeeld gecombineerd met een schilderij in herfsttinten en -motieven.

Houd de zithoek opgeruimd door extra plaids en kussens op te bergen in een kist of mand en maak ruimte in lades en kasten voor sfeermakers als kaarsen en kandelaars.

schilderij Golden Field van Buttner

Buiten naar binnen

Verrassende stillevens met materialen uit de natuur geven je interieur de charme die zo kenmerkend is voor dit seizoen. Leg eens enkele grillig gevormde takken op het dressoir, combineer dit met een paar houten items en kaarsen, maak het plaatje compleet met een schilderij in verstilde herfsttinten. Of kies voor een groot gebaar door één wand in een warme herfstkleur te verven en laat deze en andere herfstkleuren terugkomen in de kussens van de bank en enkele accessoires. De warmte van dit herfstpalet zal nog sterker uitkomen door een goede verlichting van een staande lamp en ook nu zal een schilderij in rijke herfstkleuren de sfeer van het geheel afmaken.

Een levendige inrichting

Nu het dagelijks leven zich meer naar binnen richt, is het fijn om ruimte te maken voor activiteiten binnenshuis. De zithoek met plaids, kussens, sfeervolle hoekjes nodigt uit tot lezen, spelletjes doen en gezellig samen zijn.

schilderij Turquoise Skies van Sacha

De avonden worden langer en stiller en je krijgt zin om weer een studie op te pakken of creatief bezig te zijn. Met een lange tafel of kleine werkhoek in de kamer maak je op een eenvoudige manier ruimte voor zulke thuisactiviteiten. Het is belangrijk om een ‘actieve’ hoek te verbinden met de rest van de kamer waar je juist wilt ontspannen, een schilderij met een groot formaat kan dan een goede verbindende schakel zijn. Hierdoor blijft de rust en eenheid in het interieur bewaard en creëer je een comfortabel thuis, waar je volop geniet van een sfeervol seizoen.