• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

Grafische toevoegingen aan je interieur

Grafische toevoegingen aan je interieur

Grafisch volgens het woordenboek is: “wat te maken heeft met voorstellingen in lijnen of figuren”. Grafische toevoegingen aan je interieur zijn helemaal ‘in’. Lijnen en vormen, samengevoegd tot vlakken en patronen, kunnen je interieur spannender en tegelijkertijd ontspannen maken. In deze blog wil ik je wat ideeën geven hoe je die grafische touch in je eigen interieur brengt.
 
interieurfoto met tweeluik schilderij 'Tierra Verde 2' van Aleksandra 

Op de muur, patronen en colour blocking

Een wand met een grafisch behang geeft een speels effect en zorgt ervoor dat je direct veel sfeer in huis haalt. Vind je een hele wand met een patroon niet bij jou en je huis passen, behang dan een houten paneel wat je los tegen de wand zet. Met een gekleurde kleur muur leg je het accent op één van de drie grafische basisfiguren, de rechthoek.
 
interieurfoto met schilderij 'Coastline' van Ines
 
Colour blocking, het toevoegen van kleurblokken, gaat nog een stap verder. Het speciale effect van colour blocking ontstaat door het naast elkaar plaatsen van verschillende kleurvlakken. Het makkelijkste is om de wand in verschillende vlakken te verdelen en elk vlak in een andere kleur te verven. Je kunt met verschillende tinten van één kleur werken, maar ook meerdere kleuren naast elkaar zetten. De combinatie van een gedurfde, een heldere en een neutrale kleur zorgt dat je genoeg rust en harmonie in je kamer bewaart.
 

Meubelen benadrukken grafische vormen

Je kunt de grafische touch ook toevoegen door de keuze van je meubelen.
Een strakke bank op ranke pootjes in een sterke kleur kan een prachtige grafische eye-catcher worden in je woonkamer. Je kunt de strakke lijnen eventueel iets verzachten met kussens, maar houd het sober. Stoelen die in de grafische trend passen zijn altijd eenvoudig van vorm en hebben een sterke belijning in de stoelpoten, zoals een metalen of houten eiffel onderstel. Maar ook de pootconstructie van een draaistoel heeft dat grafische accent.
 
interieurfoto met schilderij 'Five Trees' van Ines
 
Het wordt speels wanneer verschillende geometrische lijnen en figuren in de ruimte vertegenwoordigd zijn, kies daarom bijvoorbeeld voor een ovale of ronde (salon)tafel. Een kast of dressoir heeft dan weer de rechthoek, en soms de driehoek, als grafische vorm. in de grafische woninginrichting hoort eigenlijk een kast op pootjes, die het ruimtelijk effect versterkt.

Metalen kozijnen

Stalen kozijnen hebben slanke en strakke profielen en voegen daarmee het lijn-element toe aan de grafische invulling van je interieur. De uitstraling van metalen kozijnen is helder en authentiek. Hoewel metalen kozijnen een robuuste uitstraling hebben, voegen ze ook licht en lucht toe aan je interieur. Ze zijn zo sterk dat ze grote raampartijen kunnen dragen, waardoor veel licht naar binnen kan vallen.
 
Je kunt binnenshuis ook kiezen voor stalen binnendeuren, stalen trappen of een hekwerk, het geeft ontzettend veel mogelijkheden om met lijnen te spelen in je inrichting.
 
interieurfoto met Fotokunst 'Breaking the Waves' van Dirk Wiersma

 

Kunst in het grafisch interieur

Kunst is bijna altijd een “voorstelling in lijnen en figuren” en maakt het grafische interieur af. Kunst kan de grafische toepassingen die je op een andere manier hebt aangebracht aanvullen, maar soms heb je aan het kunstwerk zelf al genoeg om een prachtig grafisch statement te maken. Laat je hierbij inspireren door de schilderijen in de webwinkel.
 

Thera van Assen © 2017