• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

GESTRAND aan zee

GESTRAND aan zee

Adem in, adem uit. Ontspan! Wat een rust zo ’s morgens vroeg aan zee. Vanaf een idyllisch strandhuis op Ibiza observeer ik de omgeving. In kleermakerszit op een comfortabel kussen. Ik ben stil. Ik luister. Stretch mijn spieren, terwijl ik zoek naar wat mijn lijf nodig heeft. Ik neem de tijd om bewust te voelen. Het lichamelijke met het geestelijke verenigen. Welhaast spiritueel. Ik groet de zon.

Schilderij 'Sunrise' van Buttner

Ibiza Stijl

Het strandhuis straalt warmte uit. Warmte in de zin van vrolijk en kleurrijk. De airco doet immers gretig zijn werk. De sfeer is ongedwongen met avontuurlijke en wereldse invloeden. De zomerwarmte is er met geen mogelijkheid weg te denken. Op een creatieve wijze is het huis opgeluisterd. In opperste concentratie neem ik geluiden uit de wijde omtrek waar. Ritmes van lokale housemuziek. Een kenmerkende artistieke stijl die afgeleid is van mijn huidige locatie.

schilderij 'Sea Mirror' van Buttner

Na mijn ochtendritueel wandel ik langs het strand. Als een echte strandjutter, speur ik de zeegrens af. Zonder specifiek doel voor ogen. Vooral geïnteresseerd in wat de zee brengt. Mijn oog valt op een lading aangespoeld hout. Zonder enige aarzeling laat ik me in het zand vallen. Op onnavolgbare wijze beland ik in de ‘plank’. Het is fascinerend om, vanuit welk gezichtspunt dan ook, weerspiegelingen van de zee te zien. Weerkaatsing van licht. Het ontdekken realistische vormen in een groter abstract geheel. De zee als spiegel.

Bohemien stijl

Hoor de licht onderbroken stilte aan. Een matig briesje laten de meeuwen zweven boven de waterspiegel. Dat zij het naar hun zin hebben, wordt ondersteund door gekwetter. Wie neemt het hen kwalijk? Zo praten zeemeeuwen nu eenmaal. Maak je vooral niet druk in de hedendaagse temperaturen. Pas de ‘bohemien’ stijl toe. Wil je ‘t écht beleven, maak je dan los van het burgerlijk bestaan. Geniet van het leven! Zorgeloos en vrij.Haal de kunstenaar in je boven.

schilderij 'Fresh Morning' van Ines

De namiddag is aangebroken. Tijd voor een volgende yoga sessie. Verplaats mijn gedachten. Ik ga met mijn rug naar de zee zitten met mijn blik op de bergen. Prachtige tinten frissen het terracotta op. Observeer op natuurlijke wijze. De bergachtige kustlijn van Ibiza snijdt grillige vormen in de helblauwe lucht. Het uitzicht daagt mij uit om de ‘berghouding’ aan te nemen. Volkomen in balans. Werkelijk adembenemend. Een prachtig plaatje, dat staat voor stabiliteit en stevigheid. Onder invloed van flora en fauna vorm ik mijn lichaam als een ‘cobra’ en combineer ik deze met de ‘neerwaartse hond’. Breng vandaag de laatste zonnegroet! Adem in, adem uit.

schilderij 'Ibiza' van Ines

Bekijk hier alle Ibiza - Bohemien stijl schilderijen

Walter van Steen © 2017