• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

Fijn thuis werken

Fijn thuis werken

Door de opkomst van Het Nieuwe Werken en alle technologische voorzieningen van vandaag de dag werken steeds meer mensen een gedeelte van de werkweek thuis. Waar voorheen alleen de mensen met een eigen zaak voor die goede werkplek thuis zorgden, is die doelgroep nu uitgebreid met mensen die (ook) in loondienst werken. Wonen en werken komen samen in een nieuwe levensstijl.

thuiswerkplek met schilderij 'Regatta' van Ines

Aandacht voor je thuiswerkplek

Het is wel essentieel om aandacht te schenken aan een thuiswerkplek. Een slechte werkhouding en -plek kan lijden tot gezondheidsklachten. Een thuiswerkplek hoort te voldoen aan dezelfde eisen als een werkplek op kantoor, wanneer je meer dan 2 uur per dag beeldschermwerk uitvoert en daar zit je al snel aan.

Een thuiswerkplek kan in een aparte ruimte (zolder, omgebouwde garage, tuinhuis, extra slaapkamer…) gemaakt worden, maar niet iedereen beschikt over deze luxe. Als er geen ruimte is voor een afgezonderde werkkamer, dan is het zeker te overwegen om deze werkplek in de woonkamer te maken.

thuiswerkplek met schilderij 'In Good Company 4' van Aleksandra

Tips voor een goede thuiswerkplek

Het begint met een plek waar je goed kunt zitten en indien nodig voldoende bergruimte hebt. Efficiëntie start met een goed georganiseerde werkplek.  Flexibiliteit kan ook een goede oplossing zijn. Je kunt hierbij denken aan verrijdbaar ladenblok en een kast die eigenlijk voor je servies bedoeld is, is natuurlijk ook te gebruiken als opbergruimte voor mappen, materialen en andere benodigdheden. Plaats een ruimtedeler wanneer mogelijk,  om toch afgezonderd te kunnen zitten. Deze ruimtedeler is dan ook weer te gebruiken als opbergruimte.

thuiswerkplek met schilderij 'Forest Impression' van Aleksandra

Veel meubelmerken die voor de particuliere markt ontwerpen, ontwerpen ook steeds meer werkplekken. Zij zorgen ervoor dat de werkplek een onderdeel wordt van de totale sfeer in de woonkamer. Zo wordt bijvoorbeeld een eetkamerstoel in een serie ontwikkeld, waaronder ook een bureaustoel en sluit deze mooi aan bij de rest van je meubelen. Daglicht, verlichting, kleur- en materiaalgebruik zijn goede hulpmiddelen om sfeer te bepalen.

schilderij 'Down by the Sea' van Buttner

Maak een compleet concept voor je woonkamer als de werkplek daar onderdeel van is.  Zo voelt het niet als een toevoeging achteraf, maar als logisch geheel.

Kunst in de thuiswerkplek

Kunst op je werkplek vermindert stress, geeft een creatieve boost en zorgt ervoor dat je laat zien dat je aandacht aan je werkplek hebt geschonken. Heb je je werkplek in een aparte ruimte? Dan kun je rustig hele andere kunstwerken kiezen dan je in de rest van je  woning zou kiezen. Integreer je je werkplek in je woonkamer bijvoorbeeld, dan is het juist goed om te zorgen dat het een eenheid wordt. Zo kun je bijvoorbeeld kunst hangen in een serie van een en dezelfde kunstenaar. Voorbeelden van schilderijen die mooi te combineren zijn, zie je hierboven. Meer tips over het kopen van schilderijen voor de kantoorwerkplek lees je bij 'Kunst op Kantoor'

Inge Lohman © 2016