• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

Exotische invloeden in je interieur

Exotische invloeden in je interieur

Het is eind juni en de zomervakantie komt langzamerhand in zicht. Zelf heb ik al van een vroege vakantie in Griekenland kunnen genieten en ben met veel inspiratie thuisgekomen. De diepe kleuren van de luchten en het water, de rijke kleurschakeringen in de huizen en de natuur maken dat ik, nu ik weer thuis ben, behoefte krijg aan verandering. Ik wil iets van die sfeer van ver weg dichtbij brengen in mijn eigen huis.

exotische schilderijen

De exotische woonstijl sluit hier helemaal op aan en maakt ruimte voor de verhalen en invloeden van landen over de hele wereld. Deze woontrend is gebaseerd op kleur, waarbij intense kleuren direct naast elkaar worden gebruikt. Er ontstaat een dynamisch kleurenpalet door verzadigde tinten van bijvoorbeeld rose, geel, blauw en groen met elkaar te combineren.
 

Opgeruimd op vakantie

Het kan een goed idee zijn om je huis eerst wat op te ruimen en daarna ontspannen op vakantie te gaan. Opruimen geeft rust en ruimte in je hoofd en om je heen. Dit is niet het handigste moment om tot in detail alles te ordenen, maar zorg in elk geval dat je weer ‘lege’ ruimte krijgt in kamers en kasten. Dit kan ook een goede gelegenheid zijn om ‘lege’ muren te maken en nieuwe kunst op te hangen. Het is natuurlijk fantastisch als je op reis een prachtig kunstwerk tegenkomt dat  bij thuiskomst een plaats aan de wand krijgt, maar je kunt ook nu al een schilderij aanschaffen dat aansluit bij het zomerse genieten.
 
schilderij Indian Summer van Ines 

Kunst in exotische stijl

Schilderijen in exotische kleuren en thema's sluiten heel goed aan bij deze zomerse sfeer. Het zijn kunstwerken waarbij de schilder(es) rijke kleuren naast elkaar gebruikt, realiteit en verbeelding door elkaar laat vloeien en de mens of de natuur als onderwerp neemt. De exotische sfeer komt tot uitdrukking door een krachtig kleurgebruik met lichte, heldere kleuren. Aan de andere kant kunnen diepe, intense kleuren ditzelfde gevoel ook teweeg brengen - denk maar aan de schilderijen uit het Rijksmuseum - donker, vol en kleurrijk.
 
schilderij Wine Tasting van Irina

 

Je huis in exotische sfeer

De slaap- en woonkamer zijn heel geschikt voor een snelle verandering in een andere stijl. 
Kies voor de slaapkamer bijvoorbeeld een schilderij met heldere, sterke kleuren en voor de woonkamer een kunstwerk met diepe, intense kleuren. Laat ruimte vrij om het schilderij heen, vul het nog niet teveel aan met accessoires. Het kan juist heel inspirerend zijn om in je vakantie, of je nu op reis gaat of thuis blijft, naar items te zoeken die passen bij je nieuw gekozen kunst. Het kunnen voorwerpen zijn die je in een winkeltje of op een markt koopt, maar ook gevonden stukken uit de natuur zijn hiervoor heel geschikt.
 
schilderij Red Balloon van Ines
 
Bij thuiskomst heb je genoeg lege ruimte bewaard om deze items een plek te geven die prachtig samensmelten met je kunst aan de muur. Je kunt eventueel nog een wand in  een kleur verven om de eenheid compleet te maken en zo heb je met enkele eenvoudige middelen een totaalplaatje neergezet om nog maanden van te genieten.

Thera van Assen © 2017