• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

eigenTIJDS

eigenTIJDS

Het is wandelen geblazen. De kleuren van het hoge gras steken af tegen het veld waarop prei wordt verbouwd. Omringd door omgeploegde velden in aardetinten. In de verte torent de molen uit boven het platteland, waar de koeien grazen en de kippen rennen. Achter ons vormen dennenbomen de bosrand. Met een koffie ‘to-go’ stap ik stevig door. Meer dan ooit is wandelen het grote tijdverdrijf. Ook de hond heeft een glimlach op haar gezicht. Haar haar krult van blijdschap. Ik put kracht uit de buitenlucht. In gedachten verzonken vertraag ik mijn pas. Op het bankje onder de grote den neem ik plaats. De hond legt haar kin op mijn wandelschoen.

schilderij 'Green Wall Woods' van Aleksandra

Stil in mij

Met mijn blik op oneindig haal ik herinneringen op. Hoeveel kilometers zou ik in mijn leven al gewandeld hebben? Daar heb ik niet 1-2-3 een antwoord op. De kilometers in mijn benen heb ik vooral op vele reisbestemmingen opgedaan. Zo was ik eens op stedentrip naar Venetië. Ontelbare smalle straten en bruggen. Ik heb ze allemaal gezien. Met passages van voetje-voor-voetje, vanwege de overige toeristen die op mijn pad kwamen. De fotograaf in mij stelt zich de vraag: Hoe zou het er nu zijn? Daar waar ik me in alle bochten gewrongen heb om de ‘Passion’ vast te leggen zou deze dagen anders kunnen zijn. Voor een foto zonder mensfiguren licht heden ten dage een kans.

schilderij 'Passion' van Ines

Perspectief

In de wandelgangen heb ik vernomen dat de drukte over een half jaar wel weer eens toe zou kunnen nemen. Nu is er niemand in de stad. Fotografen pak je kans! Ook in Griekenland heb ik wat af gewandeld. Langs bergen, kloven en stranden. Tot rust komen aan de karakteristieke blauwe tafels en stoelen. Ik bekijk het perspectief vanuit de een ‘Grieks Klooster’. Ik loop er warm voor. Laat die wandeltochten maar komen. Ook al loop ik me figuurlijk gezien in ‘code rood’. Over het algemeen een kwestie van goed zonnebrand smeren.

Fotokunst 'Grieks Klooster' van Dirk Wiersma

Impressie

En als ik wandel doe ik dat niet met de Franse slag. Ik ben zeer gecharmeerd van het impressionisme. Nog voor mijn reizen naar Venetië en Griekenland, in de tweede helft van de negentiende eeuw, had deze kunststroming voet aan de grond in Frankrijk. Het gaat om de beleving van het moment met eigentijdse thema’s. Een grootheid binnen deze stroming is Claude Monet. De schetsachtige werken geven een bijzonder kleur- en lichteffect. Hoe rustiek, een omgeving van een vijver met waterplanten. Bedenk daarbij de kunstenaar aan het werk in de openlucht … .

schilderij 'Meadow Flowers 3' van Aleksandra

De hond richt zich op van mijn wandelschoen en blaft naar een voorbijvliegende gans. Ik richt mij op en sla de gakkende gans gade. Een licht briesje steekt op. Ik ga weer in de benen. Mijn trouwe viervoeter volgt mij gestaag. Wat een indrukken. Wat een fijne gedachtes. Wat een wandeling. Tijd om verder uit te waaien!     

Bekijk hier alle schilderijen van Aleksandra

Bekijk hier alle fotokunst van Dirk Wiersma

Bekijk hier alle schilderijen van Ines

Walter van Steen © 2020