Duurzaamheid vinden wij steeds belangrijker worden, ook in ons interieur. Gelukkig maar! Met een flinke dosis creativiteit en een andere blik op de materialen en omgeving, zijn er talloze mogelijkheden om hergebruikte materialen en producten een nieuw leven in te blazen en toe te passen in ons interieur.

schilderij Motley van Irina

Hergebruikte materialen kun je heel eenvoudig een nieuw (tweede) leven geven. Het opnieuw stofferen van een stoel of bijvoorbeeld een ruimte opnieuw indelen door het gebruik van bestaand hout. Duurzame meubels of producten met een mooi verhaal doen het tenslotte goed in je interieur. Daarentegen staat duurzaamheid gelijk aan karakteristiek, doordat het product een eigen geschiedenis heeft is het een uniek stuk.

schilderij Echoes van Buttner

Schilderijlijsten

Ik beschrijf het wel eens vaker; er is niets zo ongezellig als een onpersoonlijke woonkamer. Schilderijen zijn het ultieme middel om karakter en levendigheid te geven aan jouw interieur. Dit kan ook op en duurzame manier. Want op rommelmarkten, vlooienmarkten, kringloopwinkels kom je ze werkelijk overal tegen: oude lijsten. Sprokkel een hele serie bij elkaar en hang ze gegroepeerd aan je strakke witte wand. Zo creëer je in één oogopslag een ware blikvanger. Houd je liever van rust? Schilder dan eens de lijsten in dezelfde kleur als de wand. Een fantastische, duurzame en goedkope manier om de schilderijen van Kunstvoorjou.nl te voorzien van een mooie afwerking.

schilderij Twilight Bay van Buttner

Metamorfose

Heb je een strakke nieuwbouwwoning waar je subtiel sfeer aan wilt toevoegen? Struin de kringloopwinkels eens af. Tussen alle oude bouwmaterialen vind je ze met dozen tegelijk: oude haken en deurknoppen. Vervang de klink eens voor een vintage item, of geef de keukendeurtjes een andere uitstraling. Een kleine metamorfose met een groot resultaat.

schilderij Tierra del Arena 3 van Aleksandra

Er zijn heel veel soorten natuurlijke materialen die je kunt hergebruiken in je interieur. Het ecologisch design wordt steeds belangrijker in de interieur wereld. Kies bijvoorbeeld voor materialen als hout (uiteraard FSC gekeurd), bamboe, touw of jute. Een tip voor jullie: think out of the box!

Anna van Zanten © 2018

Anna van Zanten

Anna van Zanten is een gedreven en enthousiaste interieurontwerper die een grote passie heeft voor styling & binnenhuisarchitectuur. 

Na diverse opleidingen heeft zij direct 'ANNA interieur en ontwerp' opgericht en is goed op weg met het opbouwen van een indrukwekkend portfolio.

Haar aanpak is altijd persoonlijk en per ontwerp verschillend. Een ontwerp begint met een kennismakingsgesprek en vanuit daar wordt er een plan van aanpak opgesteld. Binnen het plan van aanpak zijn de mogelijkheden eindeloos. Anna’s belangrijkste uitgangspunt; dat de opdrachtgever zich prettig voelt in het nieuwe interieur.