• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

Een speels interieur

Een speels interieur

Vlak onder de oppervlakte van het volwassen dagelijks leven met alle verplichtingen en verantwoordelijkheden, ligt iets moois verscholen. Het vermogen om te spelen, als kind zo vanzelfsprekend en voor ons volwassenen al even onmisbaar. Een kind heeft maar weinig nodig om een eigen fantasiewereld te maken. Een kind bouwt met blokken, speelt met lego en kan eindeloos knutselen met gekleurd papier, stiften en verf.

interieurfoto schilderij 'Project Seven' van Ines

Als kind beleef je je eigen wereld en kun je die heel makkelijk delen met anderen, want natuurlijk is er niets leuker dan samenspelen. Als volwassene heb je dat eigenlijk nog steeds nodig en je huis kan een fantastische plek zijn om in die behoefte te voorzien. Je kunt een speels interieur creëren door materialen, kleuren en accessoires te gebruiken voor meer speelsheid en sfeer. 

Spelen met je interieur

Je huis is de basis om te wonen, je interieur geeft vrijheid om mee te spelen. Je wilt graag dat je interieur een ontspannen en toch energieke sfeer heeft, dus is het belangrijk dat je inrichting niet te ‘matchy’ wordt. Het patroon van een behang hoef je bijvoorbeeld niet terug laten komen in meubelstukken of accessoires. Wel kan je in hetzelfde kleurenpalet werken, zodat alles bij elkaar past. Een interieur wordt speelser naarmate je met vormen, vlakken en patronen gaat combineren. Speelse elementen kun je aanbrengen door grafische prints, zowel in zwart-wit als kleur, maar ook vormen en patronen uit de dieren- en plantenwereld.

interieurfoto schilderij 'Summer Dream' van Ines

Zelf een speels interieur maken

Materialen, accessoires, kleuren, verlichting en textiel zijn mogelijkheden om van de inrichting van je interieur een spel te maken, een spel wat nooit verveelt.

Hout, steen, stof, kurk of marmer heeft een eigen structuur en door de materialen naast elkaar te gebruiken ontstaat er een interessant beeld. Veel kleur is daarbij niet meer nodig, hoewel het toevoegen van één of enkele kleuren juist een verrassend effect kan geven.

Accessoires zijn geweldig ‘speelgoed’ in je interieur. Je kunt er kleurschakeringen mee maken of je woonstijl accentueren, maar ze geven je leefruimte ook dat persoonlijke accent waardoor je je echt thuis voelt. Het zijn de vondsten, cadeautjes, verzamelingen en herinneringen die de persoonlijkheid van je interieur versterken.

interieurfoto schilderij Red Balloon van Ines

Een intuïtief, maar zorgvuldig, gekozen kunstwerk maakt een speels interieur compleet.

Spelen met kunst in je interieur

Kunst biedt geweldige mogelijkheden om te spelen met je interieur. En de uitgebreide collectie van Kunstvoorjou.nl helpt je om daarvoor het passende kunstwerk te vinden. Een beeld kan grappig zijn of juist ernstig, een afbeelding kan je raken of iets vertellen. Een schilderij kan je meenemen in een fantasie en de realiteit verhelderen. Kunst kan abstract of figuratief z’n verhaal vertellen, kan kleurrijk of monochroom zijn, groots en aanwezig of bescheiden en klein van formaat zijn. Kunst komt altijd ‘binnen’, ook al hangt het stil aan de muur.

interieurfoto schilderij 'Summers Bloom' van Aleksandra

Kunst is het prentenboek, de blokkendoos en de teken- en schilderkist. Kunst maakt een tekening, vertelt een fantasierijk verhaal, je mag ermee bouwen en combineren. Eigenlijk bestaat er geen speels interieur zonder de aanwezigheid van kunst. 

Thera van Assen © 2016