Wat mij betreft is een interieur pas geslaagd als het duidelijk de persoonlijkheid van de klant ademt. Dit kan op verschillende manieren. Integreer een meubelstuk met een herinnering, een stoel die van een familielid geweest is, of een zelf opgeknapte kast in je interieur. Daarnaast kun je heel goed verschillende stijlen mixen en combineren, totdat jouw eigen identiteit in je interieur tot uiting komt.

Tree of Life V - keuken

Karakter in je interieur

Foto’s en accessoires gemaakt vanuit ambacht spelen ook een grote rol. We willen weer meer karakter terug laten komen. En als het even kan niet van ver weg, maar uit onze eigen regio, of zelf meegebracht van een verre reis.

Marilyn Monroe - Zenon

Vorige week was Guilio Cappellini van het vooruitstrevende merk Cappellini (www.cappellini.it) in Nederland ter promotie van zijn nieuwe boek. Ik mocht er bij zijn en hij gaf ook aan dat het juist goed is om te combineren. Zet gerust een Cappellini stoel aan een Ikea tafel , een echte eye-catcher fauteuil van Cappellini bij een vloerkleed van VTwonen (of andersom) en combineer dat dan weer met de oude salontafel van oma, die je zelf een mooie kleur hebt gegeven. Juist dat maakt een interieur spannend en eigen. Ik denk dat ook hij dat jaren geleden niet had durven zeggen. Maar we willen meer eigenheid, meer identiteit, minder showroomuitstraling en minder standaardcombinaties. Met zijn merk wil hij ons laten lachen en dromen. Alles is mogelijk!

Maatwerk Liquid Gold - Buttner

Persoonlijke kunst

Kunst is bij uitstek natuurlijk ook geschikt om je interieur meer persoonlijk te maken. Dit kun je doen door kunst te kiezen waar je iets bij voelt, iets mee hebt. Maar wist je dat je de kunstenaars van Kunstvoorjou.nl ook kunt vragen om hun kunstwerken naar wens aan te laten passen? Misschien past het werk beter in een ander formaat, wil je de kleuren aanpassen aan je interieur of heb je zelf een wens.

Ben je geen fan van David Bowie, maar vind je de stijl van kunstenaar Zenon erg mooi en wil je je kinderen door hem geschilderd hebben, of iemand anders waar je gelukkig van wordt? Meestal betaal je slechts een kleine meerprijs om een zeer persoonlijk exemplaar te aan te schaffen.

Maatwerk Forbidden Fruits - Ines

Lees hier verder als je meer wil weten over maatwerk schilderijen!

Inge Lohman © 2016

Inge LohmanInge Lohman is een van onze vaste bloggers op het gebied van interieur. Zij is de drijvende kracht achter Schaal 1:1 Interieurarchitectuur uit Westerhoven. Na haar afstuderen aan De Willem de Kooning Academie in Rotterdam in 2002, deed Inge een schat aan ervaring en productkennis op bij verschillende gerenommeerde bedrijven. In 2011 is zij gestart als zelfstandig interieurarchitect.