Een groot schilderij

Een groot schilderij

Een grote kale muur is saai en geeft daarbij ook geen sfeer. Een goed idee om die kale muur te voorzien van een mooi kunstwerk! Een goede keuze in kunst kan een echte blikvanger zijn. In deze blog geef ik een aantal tips hoe je een XXL-schilderij kunt toepassen in je interieur.

The Voyage - Irina

Statement

Want we kunnen er niet omheen draaien dat een grote lege muur in de woonkamer vraagt om een groot schilderij. Kies gerust voor grote, felgekleurde schilderijen. Bijvoorbeeld The Voyage van kunstenares Irina. Met de felle kleuren maak je een echt statement in je interieur. Tevens creëer je een opvallend effect als je het interieur qua kleuren neutraal houdt en de felle kleuren laat terugkomen in je kunstobjecten.

schilderij towards the Sun van Buttner

Op de grond

Een XXL-schilderij is een echte eye-catcher in je interieur. Het geeft de ruimte een persoonlijke uitstraling en kan desgewenst zelfs een hele wand bedekken. Ben je in het bezit van een kleinere ruimte? Dan kan een groot schilderij de ruimte gevoelsmatig vergroten. Grote schilderijen die je op de vloer laat staan, laten een muur groter lijken. Tevens hoef je geen gaten in de muur te boren. Handig!

7-luik schilderij Project 7 van Ines

Geef een groot schilderij de ruimte dat het verdient, probeer de grootte in overeenstemming te brengen met de afmetingen van de muur. Op een bredere muur zal een breed schilderij meer tot zijn recht komen.

Seasons - Ines

Stijlen en vormen

Kunst komt voor in diverse stijlen en vormen. Als je opzoekt bent naar een schilderij dat bij jou past, is het wellicht interessant om op zoek te gaan naar de achterliggende betekenis. Lees dan eerst eens de kunst-blogs van Walter van Steen. Zoek je iets dat past in je interieurstijl dan hoop ik dat mijn eerdere blogs je op weg helpen. Heb je een specifieke vraag voor mij, stuur dan even een email. Voldoende inspiratie opgedaan? Dan is het tijd om nu op zoek te gaan naar een mooi schilderij voor een die ene grote lege muur!

Anna van Zanten © 2018

Anna van Zanten