Voor de meeste zit de vakantieperiode er al (bijna) op, maar toch wil ik jullie meenemen naar een schitterend vakantieland: Griekenland. En laten wij nou vanaf volgende week dit prachtige land mogen verkennen. Maar hoe zien de Griekse interieurs er eigenlijk uit? Welke kleuren, materialen en structuren worden er gebruikt? Wil jij thuis ook een Grieks interieur creëren? Met deze tips creëer jij een ultiem Grieks gevoel!

schilderij Feeling Emotion van Buttner

Herkomst

De klassieke woonstijl is al eeuwen oud en komt voort uit de Griekse en Romeinse interieurstijlen. In de loop der jaren is de klassieke woonstijl gemoderniseerd en veranderd, maar vele kenmerken komen nog uit deze tijd. Je kunt een klassiek interieur herkennen aan de rijke uitstraling, symmetrie order en harmonie.

schilderij High Tide van Irina

Licht, wit en blauw

In een Grieks interieur zie je veel witte en blauwe tinten terugkomen. De kleur wit zorg ervoor dat het zonlicht gereflecteerd wordt en is daarom een zeer populaire kleur. De frisse witte muren in combinatie met alle kleuren blauw voeren de boventoon in een Grieks-Mediterraans interieurs. De frisse kleuren laten ons meteen denken aan de mooie witte huizen op de Griekse eilanden.

Stoere materialen

Steigerhout en beton zijn materialen die je kunt toevoegen aan het (huidige) interieur. Zeker een must bij de witte en blauwe tinten! Een hele verbouwing is absoluut niet aan de orde. Vervang dat ene fotolijstje eens voor een exemplaar met steigerhout of geef de keukenkastjes een nieuwe houtlook.

schilderij Aurora 4 van Aleksandra

Kunst aan de muur

Uiteraard geven de prachtige schilderijen van Kunstvoorjou.nl een finish in touch aan jouw Griekse gevoel. In deze blog vindt je mijn top 3 schilderijen die je zeker kunt toevoegen aan je Grieks-Mediteraanse interieur.

Anna van Zanten © 2018

Anna van Zanten

Anna van Zanten is een gedreven en enthousiaste interieurontwerper die een grote passie heeft voor styling & binnenhuisarchitectuur. 

Na diverse opleidingen heeft zij direct 'ANNA interieur en ontwerp' opgericht en is goed op weg met het opbouwen van een indrukwekkend portfolio.

Haar aanpak is altijd persoonlijk en per ontwerp verschillend. Een ontwerp begint met een kennismakingsgesprek en vanuit daar wordt er een plan van aanpak opgesteld. Binnen het plan van aanpak zijn de mogelijkheden eindeloos. Anna’s belangrijkste uitgangspunt; dat de opdrachtgever zich prettig voelt in het nieuwe interieur.